ροή ειδήσεων

Πρωτοχρονιά 2017: Αυτά είναι μερικά από τα πιο παράξενα έθιμα στον κόσμο


Κάθε λαός έχει τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο να γιορτάσει την έλευση του νέου έτους. Για κάθε ρόδι που σπάμε εμείς οι Έλληνες, κάποιος Δανός σπάει ένα πιάτο και για κάθε ποδαρικό με το δεξί που κάνουμε εδώ, οι Κολομβιανοί περπατούν γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού τους.

Ας ξεκινήσουμε τη «βόλτα» στα διεθνή έθιμα, με κάποιες ευρωπαϊκές χώρες… Στην Ιρλανδία για παράδειγμα, οι ανύπαντρες γυναίκες, βάζουν την Πρωτοχρονιά κάτω από το μαξιλάρι τους φύλλα από γκι, ελπίζοντας ότι θα ονειρευτούν τον μέλλοντα σύζυγό τους.

Οι Σκωτσέζοι στις 12 ακριβώς, αρχίζουν να πηγαίνουν στα σπίτια φίλων και γειτόνων για να είναι οι πρώτοι που θα περάσουν το κατώφλι τους.

Οι Δανοί, συνηθίζουν να σπάνε πιάτα στην πόρτα του γείτονά τους. Μάλιστα η οικογένεια που συγκεντρώνει στην πόρτα της τη μεγαλύτερη ποσότητα σπασμένων πιατικών θεωρείται ότι θα έχει τη μεγαλύτερη τύχη επειδή έχει τους πιο πιστούς φίλους.

Στην Ισπανία εν τω μεταξύ, σε κάθε χτύπημα του ρολογιού τα μεσάνυχτα, τρώνε σταφύλια για ευημερία.

Οι Ρώσοι την Πρωτοχρονιά – προκειμένου να έχουν καλή τύχη- γράφουν μια ευχή σε ένα κομμάτι χαρτί, το καίνε, το ρίχνουν μέσα στο ποτήρι με τη σαμπάνια και το πίνουν πριν τις 12:01.

Στην Χιλή τρώνε μια κουταλιά φακές τα μεσάνυχτα για να έχουν όλο το χρόνο δουλειά και χρήματα ενώ στην Κολομβία οι πολίτες περπατούν το τετράγωνο της συνοικίας τους με μια άδεια βαλίτσα, για ένα χρόνο γεμάτο ταξίδια.

Οι επίσης Λατινοαμερικάνοι Βραζιλιάνοι, φορούν άσπρα ρούχα για να τρομάξουν τα κακά πνεύματα και πηδούν επτά κύματα, ένα για κάθε μέρα τις εβδομάδας- για καλή τύχη.



Στη δε Αργεντινή, την Πρωτοχρονιά φορούν ένα καινούργιο ροζ εσώρουχο, για να έχουν αγάπη ενώ στις 12:00 ακριβώς, κάνουν το πρώτο τους βήμα με το δεξί πόδι.



Θορυβώδες είναι το έθιμο που κρατούν στη Νέα Ζηλανδία, καθώς χτυπούν τηγάνια και κατσαρόλες όσο πιο δυνατά μπορούν.



Στις Φιλιππίνες τέλος, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχουν έθιμο να φορούν ρούχα πουά και να τρώνε μόνο στρογγυλά φαγητά και φρούτα. Έτσι θεωρούν πως θα έχουν αφθονία καθώς ταυτίζουν το στρογγυλό σχήμα με το σχήμα των κερμάτων και του πλούτου.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *