ροή ειδήσεων

Τουρισμός: Προτεραιότητα η προώθηση της Κω στο εξωτερικό για το 2017


Ειδικό σχέδιο για την προβολή της Κω από το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία
με την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο


Με στόχο να επιστρέψει στην παλιά της δυναμική η Κως, το Υπουργείο Τουρισμού εκτελεί έναν ειδικό σχεδιασμό για την άμεση προώθηση της Κω στις κυριότερες αγορές του εξωτερικού για το 2017. Τα μηνύματα από τις διεθνείς εκθέσεις έως τώρα, σύμφωνα με τον ΕΟΤ, δείχνουν να έχει αποκατασταθεί πλήρως η διεθνής εικόνα και η ελκυστικότητα του νησιού.


Η Κως για δεύτερη χρονιά εντάσσεται στον κεντρικό σχεδιασμό μάρκετινγκ και προώθησης του Υπουργείου και του ΕΟΤ στις αγορές της Ευρώπης και στη Ρωσία. Έχει προγραμματιστεί η προώθηση της ως προορισμό μέσω της καμπάνιας του ΕΟΤ στις παγκόσμιες online ταξιδιωτικές πλατφόρμες και μέσα από δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς και της ειδικότερης καμπάνιας last-minute για την ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής, ενώ από πέρυσι έχει προνομιακή συμμετοχή στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις όπου συμμετέχει ο ΕΟΤ με περίπτερο και ενισχυμένη προώθηση και προβολή μέσω της ιστοσελίδας visitgreece.gr και των επικοινωνιακών εργαλείων του Υπουργείου και του ΕΟΤ. Ενώ, σύμφωνα με το action plan του Υπουργείου για πρώτη φορά προωθείται και σε θεματικούς τομείς όπως ο συνεδριακός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο αθλητικός προπονητικός και η γαστρονομία.


Επίσης, δόθηκε έμφαση στις επαφές με τους μεγάλους tour operators για την ενίσχυση των προγραμμάτων τους το 2017 για νέες αεροπορικές συνδέσεις και νέα τουριστικά πακέτα. Ήδη σύμφωνα με την TUI η προσφορά για την Κω έχει διευρυνθεί κατά 40% και το πρόγραμμά της έχει επεκταθεί ως και το τέλος του φθινοπώρου, με τις κρατήσεις συνολικά από Γερμανία να είναι αυξημένες κατά 182%!


Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιμήκυνση το 2016 έσωσε την χρονιά με την αύξηση των επισκεπτών να αγγίζει τον Οκτώβριο το 20%. Χαρακτηριστικά η πρόεδρος των ξενοδόχων της Κω, κα Σβύνου, σε παλιότερη δήλωσή της είχε πει ότι η Κως κατάφερε να ανατρέψει τα αρχικά δεδομένα και να αποτελέσει από μόνη της ένα εξαιρετικά επιτυχημένο «case study».


Επιπλέον, η TUI Αυστρίας ανακοίνωσε στο ειδικό πρόγραμμά της για το 2017 δύο νέες πτήσεις για την Κω. Ενώ, νέες πτήσεις για την Κω έχουν δρομολογηθεί ήδη από Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη και Βασιλεία (Ελβετία). Από τη μεριά τους και οι Thomas Cook και Neckermann Reisen ανακοίνωσαν την διεύρυνση των προγραμμάτων τους για την Κω ως και το Νοέμβριο. Και η βρετανική Jet2 Holidays ανακοίνωσε μετά τις επαφές που είχε με το Υπουργείο Τουρισμού την αύξηση του πτητικού έργου (+53%) και των πακέτων διακοπών (+80%) στο νησί για το 2017.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *