επικαιρότητα

Απάτη: 30χρονος «σάρωσε» 1.500 πιστωτικές & τις φέσωσε με 8 χιλιάρικα


Ο νεαρός άνδρας υπέκλεψε τα στοιχεία καρτών και πελατών του μαγαζιού όπου εργαζόταν
και έστησε δίκτυο παράνομων αγορών.

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος 30χρονου,
ο οποίος συνελήφθη, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εκπροσώπου εταιρείας, που διατηρεί ηλεκτρονικό κατάστημα, σύμφωνα με την οποία, τον Οκτώβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε απατηλή ηλεκτρονική αγορά προϊόντων, με χρήση πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία της οποίας είχαν υποκλαπεί από τον κάτοχό της.

Μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε πλήθος απατηλών συναλλαγών - παραγγελιών, από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας.

Ο 30χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση εργασίας του σε επιχείρηση, υπέκλεψε το σύνολο του πελατολογίου, με τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών

Ο 30χρονος, εκμεταλλευόμενος τη θέση εργασίας του σε επιχείρηση, υπέκλεψε το σύνολο του πελατολογίου, με τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών, για το διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο του 2016.

Από τον Αύγουστο έως το Νοέμβριο του 2016, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των καρτών, πραγματοποίησε, είτε ο ίδιος, είτε χρησιμοποιώντας παρένθετα πρόσωπα, 40 απατηλές συναλλαγές - παραγγελίες προϊόντων, συνολικής αξίας, τουλάχιστον 8.000 ευρώ.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούσαν κυρίως αγορά περιφερειακών ειδών και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όσον αφορά στα παρένθετα πρόσωπα, εξακριβώθηκε ότι ο δράστης χρησιμοποιούσε τους λογαριασμούς σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας, τουλάχιστον τριών ατόμων, τα οποία προηγουμένως είχε εξαπατήσει για να αποκτήσει τα στοιχεία σύνδεσης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου 900 αρχεία με προσωπικά Ελλήνων και αλλοδαπών, στα οποία περιέχονται, μεταξύ άλλων, και τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών, περιφερειακά είδη και εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, ο αριθμός των καρτών που φέρεται να έχει υποκλέψει ο δράστης, ανέρχεται σε περίπου 1.500, ενώ εκτιμάται ότι τα αρχεία που βρέθηκαν αφορούν σε τουλάχιστον 1.900 άτομα.

Ο 30χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς του.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά