ροή ειδήσεων

Οι δήμαρχοι 5 νησιών ζητούν παρέμβαση της ΕΕ για το μεταναστευτικό


Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος



Κοινή πρωτοβουλία των Δημάρχων των 5 νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος θα εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του iefimerida.gr οι 5 δήμαρχοι προγραμματίζουν μάλιστα κοινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα αλλά και κοινή παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ζητώντας την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.

Ήδη οι Δήμαρχοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβανόμενοι ότι ο εγκλωβισμός χιλιάδων παράνομων μεταναστών και προσφύγων σε Λέσβο,Χίο, Κω, Σάμο και Λέρο είναι μια ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης που οδηγεί σε αδιέξοδο.

Αμφισβητούν μάλιστα ότι στη συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας υπάρχει ρήτρα απαγόρευσης για τη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά.

Την ίδια στιγμή εντείνεται και η πίεση από τις τοπικές κοινωνίες που βλέπουν τον τουρισμό και την τοπική κοινωνία να αποτελούν παράπλευρες απώλειες σε αυτά τα νησιά.

Οι Δήμαρχοι των 5 νησιών γνωρίζουν ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, η συντριπτική πλειοψηφία όσων έρχονται πλέον στη χώρα δεν είναι πρόσφυγες ούτε μπορεί να τους αποδοθεί καθεστώς ασύλου, κάτι που έχει παραδεχθεί και ο κ.Μουζάλας.

Την ίδια στιγμή όμως δεν λειτουργεί με ταχύτητα ο μηχανισμός ασύλου και ουσιαστικά δεν γίνονται επαναπροωθήσεις, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται όλοι στα νησιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν αλλάξει θέση απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, ακόμα και Δήμαρχοι που ήταν φιλικοί προς την κυβέρνηση όπως ο Δήμαρχος Λέσβου και ο Δήμαρχος Λέρου, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η συγκεκριμένη κατάσταση.




Πηγήiefimerida.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *