ροή ειδήσεων

Σχέδιο της κυβέρνησης να απασχολούνται τα παιδιά στα σχολεία μέχρις τις 8 το βράδυ


Στον ανασχεδιασμό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης προχωρά η κυβέρνηση, ώστε μαζί με την πρόσβαση στα ολοήμερα σχολεία, τα παιδιά να είναι δυνατό να παραμένουν στο χώρο του σχολείου έως και τις 8 το βράδυ.

Περίγραμμα προθέσεων έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κληθείσα να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου, για τις πολιτικές στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

«Η κυβέρνησή μας έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα της την προστασία του παιδιού. Πολύ σύντομα θα δείτε νόμους, οι οποίοι θα αφορούν ευθέως την προστασία του παιδιού», είπε η κ. Φωτίου, σημειώνοντας ότι το δημογραφικό δεν έχει να κάνει με το αν μια οικογένεια γίνεται τρίτεκνη ή όχι, αλλά προκύπτει από την ανασφάλεια που έχει ή δεν έχει ένας νέος άνθρωπος να κάνει ένα παιδί ή να κάνει το δεύτερο παιδί.

Η αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα οικογενειακά επιδόματα, αλλά ταυτόχρονα, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «αν δεν πάμε σε ένα σύνολο παροχών-υπηρεσιών και όχι επιδομάτων, η επιδοματική πολιτική, ακόμη και στα κράτη που δίνουν πολύ μεγάλα επιδόματα για το κάθε παιδί, δεν αλλάζει την υπογεννητικότητα».

«Εμείς σκοπεύουμε να κάνουμε ένα πλέγμα παροχών-υπηρεσιών -αυτό μας ενδιαφέρει πολύ- με επίκεντρο το παιδί. Το παιδί θα έχει τις υπηρεσίες σε μεγάλο βαθμό», είπε η Θεανώ Φωτίου και εξήγησε ότι ο σχεδιασμός είναι τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μμ και στη συνέχεια να πηγαίνουν στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.




«Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μμ και στις 4 μμ θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ», υπογράμμισε η Θ. Φωτίου.

Η αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ακόμα ότι θα υπάρξουν περισσότεροι βρεφικοί σταθμοί και υπογράμμισε ότι με το περσινό σύστημα του voucher, δόθηκε για πρώτη φορά το δικαίωμα σε 45.000 χιλιάδες παιδιά να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Για την αύξηση των βρεφικών σταθμών υπάρχει, όπως έκανε γνωστό συνεργασία των υπουργείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

«Κι εγώ δεν είμαι υπέρ της επιδοματικής πολιτικής, αλλά είμαι υπέρ των σταθερών δομών γύρω από το παιδί και γύρω από την οικογένεια. Αρκεί να τα δούμε στην πράξη, κυρία υπουργέ, γιατί είσαστε δύο χρόνια στην εξουσία», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής Κ. Κατσαφάδος και πρόσθεσε ότι «με την υπερφορολόγηση, ακόμη και η ιερή πράξη του τοκετού -όταν κάποιος πηγαίνει για να γεννήσει το παιδί του- έχει ΦΠΑ 24%», και «αυτό είναι η πραγματικότητα και δεν είναι λαϊκισμός».

Ο βουλευτής ανέφερε τέλος ότι τα τρία τελευταία χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η βρεφική θνησιμότητα στη χώρα μας ανέβηκε στο 3,8% ανά χίλια παιδιά, από το 2,7%, που ήταν πριν από την κρίση.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *