ροή ειδήσεων

Από αρχές Μαρτίου ξεκινά φέτος ο τουρισμός


Αισιόδοξοι είναι οι επιχειρηματίες του τουρισμού για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης τη νέα χρονιά, καθώς τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι αρκετά θετικά. Το ενδιαφέρον από τις βασικές αγορές δηλαδή τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες, προκαλεί αρκετή ικανοποίηση. Μία πιο ακριβή εικόνα αναμένεται στην έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης στην Ολλανδία), καθώς εκεί θα συγκεντρωθούν όλες οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά στην ίδια την Ολλανδία οι κρατήσεις είναι αυξημένες φέτος κατά 45%.

Εκτιμάται ότι μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου θα υπάρχει μία εικόνα σε ποσοστό 30% έως 40% των κρατήσεων για τη φετινή σεζόν, με τους πράκτορες να καταβάλουν προσπάθεια να ολοκληρώσουν το 60% των κρατήσεων για διακοπές μέχρι τον Απρίλιο.

Σύμφωνα πάντως με την επιθυμία και το σχεδιασμό του Υπουργείο Τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα ακόμη περισσότερο (Μάρτιος - Δεκέμβριος), μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλά ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κω, η Χαλκιδική και τα Ιόνια νησιά θα ανοίξουν αμέσως μετά τις Απόκριες στις αρχές Μαρτίου. Ενώ, ο φετινός Απρίλιος λόγω του κοινού εορτασμού Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, αναμένεται να παρουσιάσει υψηλές πληρότητες.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *