ροή ειδήσεων

Μητσοτάκης: Θα σταθούμε απέναντι στους πιστωτές με αξιοπρέπεια


Την Κω επισκέφθηκε, μετά την Ψέριμο, ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε ότι η κυβέρνηση του δε θα σταθεί απέναντι στους Ευρωπαίους ως ικέτης ή διεκδικητής παράλογων απαιτήσεων, αλλά με υπευθυνότητα. Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, τόνισε.

Την πίστη του στη δημιουργική Ελλάδα που θα αναδειχθεί μέσα από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, εξέφρασε σε ομιλία του στην Κω, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.



"Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του πρώτου έτους, πιστεύω ότι πρέπει να αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση. Πριν από ένα χρόνο, πολλοί αδίκως, θεωρούσαν τη ΝΔ τελειωμένο κόμμα ... Τους διαψεύσαμε. Μέσα σε ένα χρόνο, πετύχαμε πολλά. Αντιστρέψαμε πλήρως το πολιτικό κλίμα. Ποιος θα πίστευε πριν από ένα χρόνο ότι η ΝΔ θα προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια διαφορά; Αυτό δεν το πέτυχα μόνος μου. Το πέτυχα μαζί με όλους εσάς. Τους Νεοδημοκράτες αγωνιστές", είπε ο κ.Μητσοτάκης, με αφορμή τον ένα χρόνο από την εκλογή του στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχθές.

"Μπολιάσαμε το Κόμμα με νέες ιδέες, με νέα μυαλά. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά... Αλλάξαμε γραφεία. Μειώσαμε τις λειτουργικές δαπάνες. Εναρμονιστήκαμε με το αίσθημα των καιρών. Πρέπει να είμαστε λιτοί και προσεκτικοί με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Όπως βάλαμε σε τάξη τα οικονομικά της ΝΔ, έτσι θα βάλουμε σε τάξη και τα οικονομικά της χώρας", συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης.

Εξέφρασε την άποψη ότι: "Η πιο μεγάλη μας επιτυχία ήταν ότι ξεφύγαμε από μια κακή παράδοση, η οποία μπόλιασε το πολιτικό σύστημα με το μικρόβιο του λαϊκισμού. Αποφασίσαμε να μιλήσουμε στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας… Είναι πολύ εύκολο στην αντιπολίτευση να υποσχεθεί στους πολίτες περισσότερα από όσα μπορείς να πραγματοποιήσεις την επόμενη ημέρα… Εξάλλου, είναι νωπές οι μνήμες από τις εποχές που ο κ. Τσίπρας πήγαινε στη Θεσσαλονίκη και υποσχόταν ένα πρόγραμμα παροχών ύψους 12 δις ευρώ" και δήλωσε βέβαιος πως: "Θα κερδίσουμε τους πολίτες και πάλι μόνο μέσα από την ειλικρίνεια. Μόνο μέσα από ένα πολιτικό λόγο, ο οποίος θα είναι τεκμηριωμένος προσεκτικά διατυπωμένος και θα απαντά στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών… Βιώνουμε τη χειρότερη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο ανίκανη, την πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Το τρίτο Μνημόνιο ήταν ένα Μνημόνιο αχρείαστο".

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε στη συνέχεια: "Γι' αυτό λέμε ξεκάθαρα: Όσο πιο γρήγορα έχουμε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Δεν μιλάμε για μια εκλογική επικράτηση στις επόμενες εκλογές. Μιλάμε για κάτι μεγαλύτερο. Για μια συνολική αλλαγή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις δυνατότητες και τις μεγάλες ευκαιρίες που έχει μπροστά της η χώρα".

Επανέλαβε ότι: "Θέλουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Για να ανασάνουν τα νοικοκυριά και να πάρουν δύναμη οι επιχειρήσεις. Και θέλουμε παράλληλα να συμμαζέψουμε το Κράτος και να το κάνουμε πιο λειτουργικό. Πιστεύουμε στις δυνάμεις και τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα. Η ανεργία δεν θα μειωθεί από προσλήψεις του Κράτους. Θα μειωθεί μόνο εάν πάρει μπροστά η μηχανή της ιδιωτικής οικονομίας".

"Θα σταθούμε απέναντι στους Ευρωπαίους πιστωτές μας με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα. Ούτε ως ικέτες αλλά ούτε κι ως διεκδικητές παράλογων απαιτήσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε ένα πλέγμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ καταλήγοντας:

"Προτιμώ να μας ακούνε περισσότερο και να μας χειροκροτούν λιγότερο. Όλους και όλες που για πρώτη φορά έρχονται κοντά μας του λέμε καλώς ήρθατε. Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης στις δυνατότητες του τόπου μας. Είμαστε εργατικός και φιλότιμος λαός. Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από την κυβέρνηση που έχουμε σήμερα. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε την αποτυχία του κ.Τσίπρα σε αποτυχία της Ελλάδας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε".

Την πεποίθησή του ότι η ανάπτυξη της χώρας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις με πρωταγωνιστή τον τουρισμό, εξέφρασε στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στην Κω.

"Πρόθεσή μου είναι η επόμενη Κυβέρνηση να είναι αυτή, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση. Για να το κάνουμε αυτό, θα χρειαστεί να υιοθετήσουμε πολιτικές διαφορετικές από αυτές που υιοθετήσαμε μέχρι σήμερα. Πρωτίστως, όμως, θα χρειαστεί να ξεφύγουμε από τη μέγγενη του λαϊκισμού, η οποία καταδίκασε το πολιτικό σύστημα σε μια χρόνια αναξιοπιστία… Θα σας πούμε λίγα πράγματα, αλλά αυτά για τα οποία θα δεσμευθούμε, θα ξέρουμε ότι θα μπορούμε να τα κάνουμε πράξη", είπε.

"Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα και από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που κόντρα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, επιβιώνουν σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, επενδύουν και δημιουργούν θέσεις απασχόλησης. Δεν πρόκειται να μας σώσει κανένα μεγάλο Κράτος και κανένα Δημόσιο, το οποίο θα προσλαμβάνει κόσμο σωρηδόν, όπως πιθανόν να έκανε πριν από κάποια χρόνια. Αυτές οι εποχές τελείωσαν. Τις αφήσαμε πίσω μας" συνέχισε και πρόσθεσε:

"Εμείς πρεσβεύουμε ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θέτει ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και το συμμάζεμα του Δημοσίου, για να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε κάποιες δαπάνες… Θέλουμε να αφήσουμε την ιδιωτική οικονομία ελεύθερη και με στοχευμένες παρεμβάσεις να μπορούμε να ενθαρρύνουμε εκείνους τους κλάδους που έχουμε φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο τουρισμός, προφανώς, είναι ο σημαντικότερος από αυτούς. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να λέμε ότι, σε κάθε περίπτωση, ανάπτυξη της Ελλάδας χωρίς τον τουρισμό σε πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν μπορούμε να φανταστούμε. Αυτό σημαίνει ορισμένες πολύ συγκεκριμένες πολιτικές".

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην υλοποίηση εντός λίγων ημερών της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και η μεταβίβασή τους στην ουσία στη Fraport. "Αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία την δρομολόγησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν σημαντικά διαθέσιμα κεφάλαια για την αναβάθμιση όλων των περιφερειακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένης και της Κω. Έτσι θα μπορέσει η Κως να αποκτήσει και μια υποδομή, ως προς το αεροδρόμιο, αντάξια του αριθμού των επισκεπτών που επιλέγουν να την επισκέπτονται κάθε χρόνο", υπενθύμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και μέσα από την κρουαζιέρα. "Έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε κρουαζιερόπλοια, γιατί και η κρουαζιέρα ενδιαφέρεται σήμερα να ανοίξει καινούργιους προορισμούς", τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών που δέχονται κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μεταξύ αυτών η Κως: "Έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία αντιμετώπισε την επιχειρησιακή διάσταση του προσφυγικού προβλήματος με τεράστια ανεπάρκεια. Ένας από τους λόγους που σήμερα ακόμα υπάρχουν αυξημένοι αριθμοί προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο στην Κω, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι, δυστυχώς, υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου, με αποτέλεσμα, να μην γίνονται επαναπροωθήσεις και επιστροφές στην Τουρκία. Αυτός είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίο μπορούν να αποσυμφορηθούν τα νησιά"

Αναφέρθηκε επίσης στα αγροτικά θέματα: "Εμείς δεν έχουμε πει πολλά πράγματα, δεν έχουμε αναλάβει πολλές δεσμεύσεις. Αλλά έχουμε πει ότι θα μειώσουμε το Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Είναι μια από τις λίγες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, γιατί θεωρούμε ότι, ως μια πρώτη κίνηση, θα είναι τουλάχιστον μια βασική ανακούφιση για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής".




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Δεν βάλαμε και ούτε θα βάλουμε ποτέ μυαλό με τέτοια παιδεία!!!!

    τῶν γάρ ἡληθίων ἀπείρων γένεθλα» Των ηλιθίων, στα αλήθεια, άπειρη η γενιά. Σιμωνίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *