ροή ειδήσεων

Άγρια πρόκληση: Τουρκική πυραυλάκατος στα Ίμια


Τουρκικό πολεμικό περιέπλευσε τις νησίδες ανήμερα της επετείου από την κρίση των Ιμίων


Φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι στο τουρκικό πολεμικό που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας - Στην επιχείρηση και δύο ταχύπλοα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με κομάντοςΠολύ σοβαρή τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της συμπλήρωσης 21 ετών από την κρίση στα Ίμια.

Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βρχονησίδες Ίμια. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.

Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου. Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου αλλά και από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του ελληνικού Λιμενικού.

Αφού παρέμειναν για λίγα λεπτά κοντά στς βραχονησίδες Ίμια, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Hurriyet, στο τουρκικό πλοίο που προσέγγισε τα Ίμια επέβαινε η ηγεσία των τουρκικών ενόπλω δυνάμεων, δηλαδή ο αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου και οι αρχηγοί του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Η είδηση παίζει πρώτο θέμα αυτή την ώρα και στο CNN Turk και στα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.





Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων η «επίσκεψη» του ΑΓΕΕΘΑ στα Ίμια










Πηγές ελληνικού ΓΕΕΘΑ: «Στημένο μηντιακά»

«Επρόκειτο για ένα περιστατικό στημένο μηντιακά» σχολίασε ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας με την οποία επικοινώνησε το www.protothema.gr.

Ο ίδιος αξιωματικός τονίζει ότι λίγο μετά τον περίπλου των Ιμίων, οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν το... ανδραγάθημα της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του τουρκικού γενικού επιτελείου. Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, όπως αναφέρεται από το τουρκικό γενικό επιτελείο, μαζί με τον αρχηγό του τουρκικού στρατού στρατηγό Σελίχ Ζεκί Τσολάκ, τον αρχηγό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πτέραρχο Αμπιντίν Ουνάλ και τον αρχηγό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ναύαρχο Ρετζέπ Μπουλέντ Μποστάνογλου αφού επιθεώρησαν τον ναύσταθμο του Ακσάζ επιβιβάστηκαν σε πυραυλάκατο που έπλευσε στα Ίμια.

Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνεται ότι η ηγεσία τωντουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αποβιβάστηκε στα Ίμια. Κατά πληροφορίες, τα πληρώματα των τουρκικών πολεμικών πλίων δεν αντέδρασαν ούτε και απάντησαν στις κλήσεις που έλαβαν από την ελληνική κανονιοφόρο Κραταιός και το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.






protothema

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *