ροή ειδήσεων

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΘΕΣΗ! "Εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ υπέρ του Τραμπ..."

Η Ρωσία, με εντολή του ίδιου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν υπεύθυνη για εκτενέστατη εκστρατεία κυβερνο-επιθέσεων και παραπληροφόρησης με στόχο να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών και επιδίωξε στοχευμένα να υποστηρίξει τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό είναι το συμπέρασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που ερεύνησαν τις ρωσικές προεκλογικές κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με την αποχαρακτηρισμένη έκδοση του πορίσματος που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής. Η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αρνηθεί κατηγορηματικά τις αμερικανικές καταγγελίες.

Οι αμερικανικές Αρχές σημειώνουν πως το Κρεμλίνο «φιλοδοξούσε να βοηθήσει τις πιθανότητες εκλογής» του κ. Τραμπ, πρωτίστως πλήττοντας την «εκλεξιμότητα» της Δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον.

Η ρωσική εκστρατεία είχε αρχικά στόχο να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού στη δημοκρατική διαδικασία και να πλήξει επικοινωνιακά την κ. Κλίντον. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου η Μόσχα «ανέπτυξε ξεκάθαρη προτίμηση» για τον κ. Τραμπ και επιδίωξε να τον ευνοήσει με τη διασπορά πληροφοριών που τον ευνοούσαν στη σύγκριση με την Δημοκρατική πολιτικό.

Μάλιστα, σε ένα μήνυμα με πολιτική σημασία και για την Ευρώπη, οι αμερικανικές υπηρεσίες συμπεραίνουν πως η Μόσχα θα αξιοποιήσει τα διδάγματα τις εκστρατείας κατά των ΗΠΑ ώστε να επηρεάσει εκλογικές αναμετρήσεις και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων «συμμάχων» της Ουάσιγκτον. Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία έχουν κρίσιμες εκλογές μέσα στο 2017.

Ως όργανα για να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ η Ρωσία επιστράτευσε χάκινγκ αλλά και προπαγανδιστικές τακτικές, όπως η διάδοση ψευδών ή ανακριβών ειδήσεων. Σύμφωνα με το πόρισμα, η Μόσχα δεν επηρέασε ηλεκτρονικές εφαρμογές καταμέτρησης ψήφων.

Η έκθεση καταρτίστηκε από τη CIA, το FBI και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA). Οι δύο πρώτες υπηρεσίες έχουν μεγάλο βαθμό εμπιστοσύνης στο συμπέρασμα σχετικά με τη δράση του κ. Πούτιν, ενώ η NSA έχει μεσαίο βαθμό εμπιστοσύνης.

Λίγη ώρα πριν τη δημοσιοποίηση του πορίσματος οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημέρωσαν προσωπικά τον κ. Τραμπ για τα ευρήματά τους. Αναχωρώντας από τη συνάντηση, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οιεσδήποτε κυβερνοεπιθέσεις δεν είχαν «απολύτως καμία επίδραση» στο αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Παραδέχτηκε πάντως ότι η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες και οργανώσεις «προσπαθούν συνεχώς» να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές και κρατικές υποδομές των ΗΠΑ.

Ολόκληρη η αποχαρακτηρισμένη έκδοση της έκθεσης ΕΔΩ




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *