ροή ειδήσεων

Εργοδότης έσπασε στο ξύλο συνδικαλίστρια μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας


Μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας ένας εργοδότης δεν δίστασε να σπάσει στο ξύλο συνδικαλίστρια,
μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και του Εργατικού Κέντρου. Ο εργοδότης, ιδιοκτήτης γνωστής επιχείρησης στην περιοχή του Ηρακλείου, είχε δεχτεί καταγγελία από μια εργαζόμενη επιχείρηση του επειδή δεν της είχε καταβληθεί το δώρο αλλά και κάποια άλλα επιδόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κάλεσε σε τριήμερη συνάντηση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τους εργοδότες.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επιθεώρησης η συνάντηση ανάμεσα στον εργοδότη, την υπάλληλό του και μία εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου.

Η διαμάχη φούντωσε με αποτέλεσμα ο εργοδότης να βγει εκτός εαυτού και να χτυπήσει στο πρόσωπο κατ’ επανάληψη την συνδικαλίστρια.

Με την παρέμβαση της αστυνομίας ηρέμησαν τα πνεύματα με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον εργοδότη και να τον οδηγούν στο Αυτόφωρο.
Καταγγέλλει το γεγονός η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει το συμβάν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα Χ.Ε μέλος του Δ.Σ από τον Η.Μ. εκπρόσωπο γνωστής επιχείρησης, μέσα στην επιθεώρηση εργασίας.

Ο εργοδότης είχε κληθεί από το σωματείο μας σε τριήμερη συνάντηση στο σώμα επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων που μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν.

Ο εργοδότης αντί να απολογηθεί για το αντεργατικό του ρεσιτάλ, από το ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν ερειστικός και έτοιμος για καυγά. Όταν είδε ότι οι συνδικαλιστές της ένωσης και το σωματείο μας δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δικαιώματα του εργαζόμενου, επιτέθηκε στη συνεδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή χτυπώντας τη στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος επιθεώρησης εργασίας και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο από την αστυνομία.

Στο πλάι της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Ένωσης, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία.

Ας έχει στο νου του καλά ο κύριος αυτός και ο κάθε εργοδότης που ξεζουμίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους του κλάδου, είτε με απληρωσιά, είτε με μισθούς πείνας, με μάυρη εργασία κλπ, ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ έχουν ψηθεί στο καμίνι της ταξικής πάλης, έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν καθημερινά το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και θα τσακίσουν κάθε χέρι εργοδότη που θα απλωθεί σε εργάτη και στα δικαιώματα του.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά. Καλούμε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και συνολικά του κλάδου να δώσουν την απάντηση τους, με την μαζικοποίηση του σωματείου.
Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει απερίφραστα τον προπηλακισμό της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ και εκλεγμένης στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από τον επιχειρηματία Η.Μ. που έγινε κατά την διάρκεια εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι τέτοιο το θράσος του συγκεκριμένου επιχειρηματία που δεν φοβήθηκε να χτυπήσει γυναίκα συνδικαλίστρια μπροστά στα μάτια του διευθυντή της Επιθεώρησης Εργασίας κ. Καραγιάννη ο οποίος προίστατο της τριμερούς.

Αυτό το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αφού η εργοδοσία αποθρασύνεται συνεχώς με τις πλάτες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις σημερινής που κάνουν τα πάντα να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα προς όφελος του κεφαλαίου. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που σχεδιάζει το επόμενο διάστημα την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο οποίος παρείχε κάποια μορφή προστασίας στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/2/17 12:44

    Να τον κλείσουν ένα χρόνο στη στενή, να του κόψουν ένα γερό πρόστιμο, να του κλείσουν την επιχείρηση και μια χοντρή αποζημίωση να βάλουν μυαλό όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *