ροή ειδήσεων

Εκδήλωση στην Αυστρία για τους Αυστριακούς μαθητές που διακρίθηκαν στην αρχαία ελληνική γλώσσα


με την εκδήλωση τιμάται και το εξαιρετικό "Πρόγραμμα της Ρόδου"


Στους Αυστριακούς μαθητές που διακρίθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην αρχαία ελληνική γλώσσα, ως νικητές της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών στη χώρα τους, αλλά και στους συντελεστές του επονομαζόμενου "Προγράμματος της Ρόδου" στο πλαίσιο του οποίου αυτοί φιλοξενούνται για μία εβδομάδα στη Ρόδο, ήταν αφιερωμένη η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αυστρία Χρυσούλα Αλειφέρη στο ιστορικό κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Ελληνοορθόδοξος μητροπολίτης Αυστρίας- έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος και αρκετοί εκπρόσωποι της διπλωματίας, των γραμμάτων και τεχνών, πλαισιώθηκε με παρουσίαση του κύκλου τραγουδιών του Μάνου Χατζηδάκι πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη "Καπετάν Μιχάλης", που ερμήνευσε η μεσόφωνος Άννα Αγάθονος με τη συνοδεία του Αναστάσιου Στρίκου στο πιάνο και της Ναταλίας Στρίκου στο μαντολίνο.

"Εκτός των μαθητών που διακρίθηκαν στην αρχαία ελληνική γλώσσα, με την εκδήλωση τιμάται και το εξαιρετικό "Πρόγραμμα της Ρόδου" με το οποίο αυτοί οι μαθητές και από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια που κερδίζουν το βραβείο της Ολυμπιάδας Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας φιλοξενούνται για μία εβδομάδα στη Ρόδο, όπου γνωρίζουν τη σύγχρονη Ελλάδα και όλη εκείνη τη γέφυρα που μας προσφέρει η αρχαία ελληνική γλώσσα" τονίζει σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αυστρία Χρυσούλα Αλειφέρη.

Η πρωτοβουλία της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών είναι πολύ σημαντική γιατί δημιουργεί ερεθίσματα ώστε να ασχοληθεί κανείς και να εντρυφήσει περισσότερο με την ελληνική γλώσσα, να αγαπήσει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, να γίνει φίλος και πρεσβευτής της χώρας μας, γι' αυτό τόσο ο ίδιος όσο και η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας, στηρίζουν αυτό το πρόγραμμα, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μητροπολίτης Αρσένιος.

Το "Πρόγραμμα της Ρόδου" με συντονιστή την Αυστρο-Ελληνική Εταιρεία Αυστρίας -το σημερινό πρόεδρο της Αναστάσιο Στρίκο και τον προκάτοχό του, τον υφηγητή του Πανεπιστημίου Σάλτσμπουργκ Γιόχαν Μπεκ-Μαναγκέτα- θα πραγματοποιηθεί φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά.

Στο πλαίσιο του, φιλοξενούνται κάθε χρόνο, σε συνεργασία του δήμου Ρόδου με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) και την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, οι νικητές της Ολυμπιάδας Αρχαίων Ελληνικών και από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, όπως και ο "Ολυμπιονίκης" της Αυστρίας.

Ψυχή και κινητήρια δύναμη του "Προγράμματος της Ρόδου" είναι η γνωστή Ροδίτισα ξεναγός Μαρίτσα Μαντικού, της οποίας είναι τεράστια η συμβολή στην υλοποίηση του "ονείρου" της ιδρύτριας και πρώτης προέδρου της Αυστρο-Ελληνικής Εταιρείας Μαρίας Μαυρομιχάλη-Μποτς (η οποία απεβίωσε τον Αύγουστο του 2011) να φιλοξενούνται και να γνωρίζουν από κοντά την Ελλάδα οι αριστεύοντες στα αρχαία ελληνικά Αυστριακοί μαθητές, που ήδη αριθμούν πολλές δεκάδες.

Η Ρόδος αγκάλιασε και υλοποίησε το όνειρο της αξέχαστης Μαρίας Μαυρομιχάλη-Μποτς, να δημιουργήσει το "φυτώριο" των μελλοντικών φιλελλήνων, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρίτσα Μαντικού και η ίδια ευελπιστεί πως με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την έναρξη του προγράμματος και πάντα με το δήμο της Ρόδου, θα μπορέσουν να δώσουν στους μαθητές αυτούς τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για ένα μήνα κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους, εντατικά μαθήματα νέων ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/1/17 13:05

    Περπατώντας στη Ringstrasse, την σχεδόν κυκλική λεωφόρο με επιβλητικά ογκώδη κτίρια και καταπράσινα πάρκα, που περικλείει ένα μεγάλο κομμάτι του ιστορικού κέντρου της Βιέννης, υπάρχει και κάτι που ξεφεύγει από τους γοτθικούς, ρομανικούς, μπαρόκ κλπ ρυθμούς της πόλης.
    Κάτι που θυμίζει Αρχαία Ελλάδα.
    Το νεοκλασικό οικοδόμημα της Βουλής (das österreichische Parlament) με το εντυπωσιακό άγαλμα της Αθηνάς, της θεάς της σοφίας να δεσπόζει.

    Το οικοδόμημα είναι χτισμένο στη λεωφόρο Ringstrasse (που σ' αυτό το σημείο ονομάζεται Doktor Karl Renner Ring), ανάμεσα στο Rathaus και στα δίδυμα μουσεία (της Ιστορίας της Τέχνης και της Ιστορίας της Φύσης) και απέναντι από μεγάλο πάρκο Volksgarten.

    Λίγα λόγια για το κτίριο της Βουλής που, κατά τη διάρκεια της εκατοντάχρονης και πλέον ιστορίας του, έχει στεγάσει διάφορα κοινοβουλευτικά σώματα.

    Το κτίριο ανεγέρθηκε (1874 – 1884) σύμφωνα με τα σχέδια του αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν. Ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του κτιρίου θα έπρεπε, σύμφωνα με τον Χάνσεν, να θυμίζει την αρχαία Ελλάδα, το «λίκνο της δημοκρατίας».

    Η Κρήνη της Αθηνάς, με το επιβλητικό άγαλμα της θεάς της σοφίας, μπροστά από την είσοδο του κτιρίου.

    ΨΑΞΕ να μάθεις ????????



    afirimeno.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *