ροή ειδήσεων

Στέλεχος των ΑΝΕΛ για πρόσφυγες: Να ψοφήσουν μέσα στις σκηνές!


Την ώρα που η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για τον κίνδυνο οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά να παγώσουν μέχρι θανάτου, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για «απάνθρωπες πολιτικές», και ενώ η κυβέρνηση παραδέχεται καθαρά ότι πιάστηκε απροετοίμαστη για την έκταση των φαινομένων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να ξεπαγιάζουν σε σκηνές καλυμμένες από χιόνι, το θράσος – που φτάνει στα όρια της αλητείας -, ενός στελέχους των ΑΝΕΛ προκαλεί τουλάχιστον οργή.


O κ. Γατής που «ευχήθηκε» στους πρόσφυγες…

Ο λόγος για τον απόστρατο αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, Σταύρο Γατή – υπήρξε υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ και είναι στέλεχος του κόμματος -, ο οποίος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, παραθέτοντας την είδηση ότι οι πρόσφυγες στη Λέσβο αρνούνται να μεταφερθούν στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που εστάλη στο νησί προκειμένου να προστατευθούν από τον χιονιά, σχολίασε ότι τότε «να ψοφήσουν μέσα στις σκηνές»!





Για την… Ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο λόγος που οι πρόσφυγες αρνούνται να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό είναι ο φόβος ότι μπορεί να τους μεταφέρουν παρά τη θέλησή τους σε άλλον, άγνωστο προορισμό.



Αποτροπιασμός από το σχόλιο Γάτη ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Το παραπάνω σχόλιο προκαλεί αποτροπιασμό από οποιαδήποτε «χείλη» και αν προέρχεται, πόσο μάλλον από τα χείλη ενός ανθρώπου που φιλοδοξούσε να εκπροσωπήσει τον ελληνικό λαό στη Βουλή, και είναι στέλεχος ενός εκ των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Η δήλωση του Σταύρου Γατή προκαλεί έκπληξη και για τον λόγο ότι έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να τηρήσει μια απολογητική στάση, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνο Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, να παραδέχεται εχθές στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και το δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, τα αργά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, λέγοντας συγκεκριμένα για τη Λέσβο ότι υπήρχε μεν προετοιμασία, αλλά όχι για τόσο σφοδρή κακοκαιρία, ενώ η προσοχή είχε στραφεί στη βόρεια Ελλάδα, όπου σύμφωνα και με τις προβλέψεις θα υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, οι εικόνες ντροπής από τη Μόρια, στις οποίες οι σκηνές προσφύγων και μεταναστών είναι θαμμένες κάτω από το χιόνι, κάνουν το γύρο του κόσμου.

Διεθνής Αμνηστία: Το ανθρώπινο κόστος της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας

Να μεταφέρουν στην ηπειρωτική χώρα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες τους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, καλεί Αθήνα και Βρυξέλλες η Διεθνής Αμνηστία. Οι πρόσφυγες, «παγιδευμένοι από τις απάνθρωπες πολιτικές της ΕΕ», κινδυνεύουν να παγώσουν μέχρι θανάτου στα ελληνικά νησιά εν μέσω του χιονιά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Από την υιοθέτηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα, υποστηρίζει η οργάνωση, «οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ‘’αποθηκεύσει’’ τους αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά, με σκοπό να τους στείλουν πίσω στην Τουρκία, θεωρώντας εσφαλμένα ότι τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων θα γίνουν σεβαστά στην γειτονική χώρα. Όμως, οι επιστροφές δεν συνέβησαν με τον τρόπο που οι ηγέτες ανέμεναν, με αποτέλεσμα υπερπληθυσμό, αυξανόμενη αγωνία και χαμένες ελπίδες».



«Οι σοκαριστικές εικόνες ανδρών, γυναικών και παιδιών που επιβιώνουν σε σκηνές σκεπασμένες από χιόνι, σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, αποτελούν μαύρη κηλίδα στη συλλογική μας συνείδηση και αποτυπώνουν το ανθρώπινο κόστος της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Η αποστολή της Διεθνούς Αμνηστίας στα ελληνικά νησιά τον Δεκέμβριο, έδειξε ότι οι σημερινές άθλιες συνθήκες θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και να είχαν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή τους», επισημαίνει στην ανακοίνωση η ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, Λία Γώγου.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/1/17 10:51

    μπράβο στο στέλεχος των ΑΝΕΛ .Πολύ καλά είπε .Δεν τους ζήτησε κανείς να έρθουν στην Ελλάδα. Γιατί δεν πάνε στις Μουσουλμανικές χώρες στο Κατάρ και στην Σαουδική Αραβία που έχει ζέστη και είναι πάνπλουτες χώρες, γιατί έρχονται στην Ελλάδα . Δεν το καταλαβαίνεται ότι υπάρχει σχέδιο Μουσουλμανοποίησης της Ελλάδας και οι μισέλληνες Συριζαιοι το υλοποιούν για να θάψουν την Ελλάδα και την Ορθοδοξία;;
    Για άλλη μια φορά λοιπόν να ψοφήσουν οι Πακιστανοί οι Αλγερινοί και οι κάθε κερατάδες που αύριο θα σκοτώσουν τα απιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/1/17 18:50

      Ελληνάρα μου, πατριωτάρα μου εσύ, δες ρε ρατσιστή φοροαπατεώνα πως κατάντησες την ίδια σου την πατρίδα με την λαμογιά σου και την απάτη σου και μετά βγαίνεις και από πάνω με τα σχόλια σου αυτά για να επικυρώσεις και ότι με την χαμηλή σου παιδεία έβαλες και νεοναζί στην βουλή. Δεν έχουν άδικο που θέλουν να μας πετάξουν έξω από την ΕΕ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/1/17 18:55

      Ανεγκέφαλοι, δεν καταλαβαίνετε ότι με τέτοιες δηλώσεις οξύνετε το μένος τους ακόμα περισσότερο για τους Ελληνες και γενικά για τους Ευρωπαίους;; Δεν καταλαβαίνετε ότι ζούνε υπό άθλιες συνθήκες που και σε αυτές εμείς όλοι οι "πολιτισμένοι" συμβάλαμε με τον τρόπο μας και την ανοχή μας; Δεν καταλαβαίνετε ότι με τέτοιες δηλώσεις τους σπρώχνετε ακόμα περισσότερο στον εξτρεμισμό;
      Πόσο μακάκες πρέπει να είστε για να κάνετε τέτοιες δηλώσεις;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/1/17 19:04

      Γάτη, ξέρεις τι λένε οι Ευρωπαίοι όταν τους λέμε ότι το 35% των Ελλήνων δεν έχει να φάει και να ζεσταθεί με το "όλοι μαζί τα φάγαμε" και τώρα δεν έχουμε να σας τα δώσουμε πίσω; ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ"

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *