ροή ειδήσεων

Υπόθεση Σώρρα: «Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν» - Ανοίγουν στόματα για την οργάνωση του «σωτήρα»


Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση του Αρτέμη Σώρρα έρχονται στο φως. Πρώην υποστηρικτής που έχει δώσει κατάθεση και στην Ασφάλεια Λαμίας δήλωσε στον "Ελεύθερο Τύπο" πως "όταν αποφάσισα να φύγω, ο ίδιος ο Μπαλαντίνας με απείλησε ότι θα με βρουν και θα με δολοφονήσουν". Ο Μπαλαντίνας ήταν δεξί χέρι του Σώρρα και ο άνθρωπος που σκότωσε την ψυχίατρο στη Λαμία.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις γυναίκας - πρώην μέλους: "Έβλεπα δίπλα μου υπόκοσμο. Όταν αποχώρησα άρχισαν οι απειλές. Ο Μπαλαντίνας μού είπε: "Θα σου σπείρω τα δόντια στην αυλή".

Μετά τη δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα από το 39χρονο Χρήστο Μπαλαντίνα έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα ανθρώπων που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματα της οργάνωσης. Η πλευρά της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα αλλά και πολλά θύματα έχουν αρχίσει να ζητούν από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το κατά πόσο ο φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Μαντές είναι ένας πρώην υποστηρικτής του Σώρρα, ο οποίος, όταν θέλησε να απομακρυνθεί από το φορέα, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του. Στις 30 Δεκεμβρίου 2016 έδωσε, μάλιστα, κατάθεση-καταπέλτη στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Λαμίας.


Θύμα της οργάνωσης καταγγέλλει ότι έπεσε και μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση της εφημερίδας, η οποία αναφέρει σχέσεις του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» με τον υπόκοσμο και βιαιοπραγίες εις βάρος της.
«Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Οταν αποφάσισα να φύγω, ο ίδιος ο Μπαλαντίνας μού είχε πει ότι θα με βρουν και θα με δολοφονήσουν. Με απείλησε και με εκβίασε», λέει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο εκπαιδευτικός κ. Μαντές. Το ερώτημα της οικογένειας της Θώμης Κουμπούρα είναι το κατά πόσο μπορεί η παιδοψυχίατρος να έπεσε θύμα των ίδιων εκβιασμών, αν και μέχρι στιγμής η Αστυνομία επιμένει ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.

Ο κ. Μαντές τονίζει τη σημασία του όρκου που δίνουν τα μέλη του φορέα και συγκεκριμένα εστιάζει στη φράση: «Αν παραβώ τον όρκο μου, όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Αήρ, αήρ, αήρ». «Μετά τον όρκο ο Αρτέμης Σώρρας αποκτά τον πλήρη έλεγχο. Πρόκειται για μια ιεροτελεστία που έχει δωδεκαθεϊστικές ή ακόμα και σατανικές προεκτάσεις. Λαμβάνει χώρα σε αρχαίους ναούς και σε χώρους που προσδίδουν κύρος στο μέλος της οργάνωσης που τελεί χρέη αρχιερέα. Σε αυτούς που ορκίζονται τους δίνουν να πιουν έναν “αγιασμό”, χωρίς κανείς να ξέρει τι ουσίες μπορεί να περιέχει. Οποιος ορκιστεί δεν μπορεί να φύγει από την οργάνωση. Το ξέρει από πριν αυτό. Οποιος καταπατήσει τον όρκο ξέρει ότι θα υποστεί τις συνέπειες. Με τον όρκο αυτό βρίσκεται εγκλωβισμένος πολύ κόσμος. Ο Σώρρας ελέγχει περίπου 3.500-4.000 άτομα».

Ο Δημήτρης Μαντές είχε γνωρίσει προσωπικά τον Σώρρα: «Βρισκόμουν πολύ κοντά στην οργάνωση. Γρήγορα, όμως, κατάλαβα τα ψέματα και την απάτη. Ενημερώθηκα ότι σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τα περίφημα ομόλογα είναι προϊόν απάτης. Ενημερώθηκα, επίσης, ότι ο Σώρρας έχει φάκελο στην Ασφάλεια Πάτρας. Εβλεπα με τα μάτια μου ότι δεν έχει διαβάσει ούτε ο ίδιος αυτά που επικαλείται ως ιδεολογία. Στερείται βασικών γνώσεων Ιστορίας και Θρησκειολογίας.



Μου είχαν ζητήσει στην αρχή 20 ευρώ και στη συνέχεια θα μου ζητούσαν μηνιαία συνδρομή. Εγώ δεν τους έδωσα τίποτα. Εβλεπα όμως κόσμο που τον είχε πιστέψει να δίνει εμβάσματα, να παραχωρεί διαμερίσματα για να γίνουν γραφεία.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *