ροή ειδήσεων

Πόλα Ρούπα: Αυτοί ήταν οι επόμενοι στόχοι της – Έρευνες για νέες γιάφκες και ασύλληπτους τρομοκράτες


Δεν αποκλείει η αστυνομία το ενδεχόμενο η Πόλα Ρούπα να επέλεγε στη συνέχεια ανθρώπινο στόχο.

«Από τις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρήκαμε στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη προκύπτει μέχρι στιγμής, ότι ετοίμαζε επίθεση σε στόχο που αφορά την αποκρατικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, ενώ έδειχνε ιδιαίτερο “ενδιαφέρον” και για οικονομικούς στόχους που έχουν σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ.

Εξετάζουμε προσεκτικά και τη λίστα με τα περίπου 70 ονόματα πολιτικών, διοικητών ΔΕΚΟ και επιχειρηματιών που βρέθηκαν στο σπίτι που έμενε η Ρούπα, αφού δεν αποκλείεται το “μυαλό” του “Επαναστατικού Αγώνα” και οι συνεργοί του να επέλεγαν στο μέλλον ανθρώπινο στόχο. Οι έρευνες στο σπίτι της Ρούπα στην Ηλιούπολη, στο σπίτι της 25χρονης συνεργού της στον Άγιο Δημήτριο, αλλά και στη γιάφκα στον Άλιμο θα συνεχιστούν για περίπου μία εβδομάδα, αφού εκεί εκτιμούμε ότι θα βρεθούν πολύ σημαντικά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις τρομοκρατών, αλλά και στον εντοπισμό του οπλοστασίου του “Επαναστατικού Αγώνα.” Το γκαράζ – γιάφκα στον Άλιμο η Ρούπα και οι συνεργοί της, όπως φαίνεται, το χρησιμοποιούσαν σαν αποθήκη για τα οχήματα διαφυγής και τα υλικά κατασκευής βομβών, όπως ποσότητες λιπάσματος για το εκρηκτικό ANFO».

Από τις εκτιμήσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr, φαίνεται πόσο σημαντικό πλήγμα κατάφερε η αστυνομία στην εγχώρια τρομοκρατία με τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, αλλά και της 25χρονης, που παραδέχτηκε τη συμμετοχή της στον «Επαναστατικό Αγώνα», ενώ σύμφωνα με τις αρχές κρατούσε τα «λογιστικά βιβλία» της οργάνωσης (στο σπίτι της βρέθηκε σημειωματάριο που έγραφε τα έξοδα που έκανε, όπως τα χρήματα για αλλαγή πινακίδων).




Είναι μία μεγάλη επιτυχία επί αρχηγίας του αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, αφού σε συνδυασμό και με τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη πριν από περίπου δύο χρόνια στο Μοναστηράκι, απενεργοποιήθηκε ο «ηγετικός πυρήνας» του «Επαναστατικού Αγώνα», της πιο σημαντικής τρομοκρατικής οργάνωσης που εμφανίστηκε στη χώρα μας μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη».
Ψάχνουν νέες γιάφκες και ασύλληπτους τρομοκράτες

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τον φορητό υπολογιστή, τα στικάκια, τα κλειδιά, αλλά και τις τηλεκάρτες που εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο της Ηλιούπολης, αφού εκεί ίσως υπάρχουν προκηρύξεις, σχέδια επιθέσεων, πιθανοί στόχοι, αλλά και στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε ασύλληπτους συνεργούς της Ρούπα. Άνδρες της Σήμανσης ερευνούν εξονυχιστικά όλους τους χώρους για την ανίχνευση τυχόν αποτυπωμάτων και DNA τρομοκρατών που επισκέπτονταν τη Ρούπα στην Ηλιούπολη ή πήγαιναν στο γκαράζ – γιάφκα στον Άλιμο. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα οι Αρχές θα δώσουν στη δημοσιότητα τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε η Ρούπα, αλλά και η 25χρονη αφού μπορεί κάποιος πολίτης να τις αναγνωρίσει κι έτσι να βρεθούν νέες γιάφκες.
Ο «μάγειρας» του «Επαναστατικού Αγώνα»

Μετά και τη σύλληψη της Ρούπα, της 48χρονης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, που οι Αρχές τη θεωρούν τη συντάκτρια των προκηρύξεων του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά και με ενεργό συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις και ληστείες, οι αστυνομικοί έχουν επικεντρώσει πλέον τις έρευνες στον εντοπισμό του «μάγειρα» της οργάνωσης. Του μέλους δηλαδή που έχει την τεχνογνωσία να κατασκευάζει τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς για τα χτυπήματα. Όπως λένε οι αστυνομικοί, εάν τον εντοπίσουν θα έχουν καταφέρει σημαντικό χτύπημα στον «επιχειρησιακό βραχίονα» του «Επαναστατικού Αγώνα».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *