ροή ειδήσεων

"Ερωτευμένοι" με την Ελλάδα δηλώνουν οι Ισραηλινοί τουρίστες


Αφιέρωμα του Ισραηλινού τύπου για την "ελληνομανία" των Ισραηλινών !


"Ερωτευμένοι" με την Ελλάδα δηλώνουν μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί που επισκέφτηκαν το 2016 την χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth του Ισραήλ και το ειδησεογραφικό portal Ynet. Στο εκτεταμένο δημοσίευμα του Dani Sadeh αναφέρεται σε στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ, σύμφωνα με τα οποία έχει σημειωθεί αλματώδης αύξηση του αριθμού των τουριστών που φτάνουν στην Ελλάδα από το Ισραήλ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές των Ισραηλινών.


Τα τρία τελευταία χρόνια πάνω από 1,2 εκατομμύρια Ισραηλινοί τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα, με την Κρήτη, την Αθήνα και την Θεσ/ικη καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις. Ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η κατεξοχήν περίοδο διακοπών των Ισραηλινών λόγω σχετικής αργίας του κράτους είναι τα μέσα Σεπτεμβρίου με μέσα Οκτωβρίου κάθε χρόνο, συμβάλλοντας έτσι στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.




Έκπληξη όμως αποτελεί και το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί προτιμούν την Ελλάδα και τον χειμώνα, καθώς οι δυνατότητες που προσφέρουν πολλοί χειμερινοί προορισμοί για outdoor δραστηριότητες (ορειβασία, περιήγηση, canyoning, φυσιολατρικό και ιαματικό τουρισμός κα) είναι μοναδικοί, προσελκύουν το ενδιαφέρον τους. Οι Ισραηλινοί δηλώνουν "ξετρελαμένοι" με την ελληνική φύση, τη μουσική, το φαγητό και την εξωστρέφεια των Ελλήνων.


Σύμφωνα με τον ΕΟΤ η αύξηση του αριθμού των ισραηλινών επισκεπτών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του σέκελ (νόμισμα του Ισραήλ), η οποία επέτρεψε την αύξηση της ζήτησης προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο ΕΟΤ από κοινού με το Υπουργείο Τουρισμού και 350 tour operators από το Ισραήλ να διαμορφώσουν στοχευμένα προγράμματα που να καλύπτουν τις απαιτήσεις των Ισραηλινών για ειδικές μορφές τουρισμού όλον τον χρόνο.








Επιπλέον, από το Υπουργείο Τουρισμού σημειώνουν ότι η Ελλάδα για τους Ισραηλινούς αποτελεί το μόνο προορισμό με εγγύτητα στην χώρα τους που τους προσφέρει ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθεί το 2017, καθώς για πρώτη φορά η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, θα επισκεφτεί την διεθνή έκθεση τουρισμού του Ισραήλ IMTM στο Τελ Αβίβ 6-9 Φεβρουαρίου, για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ.


Σήμερα, πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις των εταιρειών Aegean, El Al, Arkia, TUS καθώς και της Israir, όλο τον χρόνο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *