ροή ειδήσεων

Δημοσίευμα – σοκ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ την Ελλάδα! Ανατριχιαστική η πρόβλεψη που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δείχνει…


Μόνο σίγουρο δεν φαίνεται το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, εκτιμά η Capital Economics, που «βλέπει» ένα καλοκαίρι με αρκετούς κινδύνους Στις εκτιμήσεις της για την Ευρωζώνη το 2017, η βρετανική συμβουλευτική εταιρεία οικονομικών αναλύσεων εκτιμά ότι μπορεί το Grexit να μην είναι επικείμενο, αλλά φαίνεται ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η διαμάχη ΔΝΤ-Ευρωπαίων δανειστών θα λυθεί με την αποχώρηση του Ταμείου από το πρόγραμμα.

Δυσοίωνη όμως είναι η εκτίμηση της Capital Economics για το καλοκαίρι, καθώς «βλέπει» αναζωπύρωση του κινδύνου χρεοκοπίας, αφού τότε η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει μεγάλες δόσεις αποπληρωμής.

Συγκεκριμένα, η Capital Economics αναφέρει για την Ελλάδα:


– Παρά το σερί σχετικά ενθαρρυντικών δεδομένων, η ελληνική οικονομία παραμένει σε κρίση. Η έξοδος από την Ευρωζώνη μπορεί να μην είναι επικείμενη, αλλά τελικά φαίνεται ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

– Ενώ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά ένα υγιές 0,8% το τρίτο τρίμηνο, το επίπεδό του παραμένει πάνω από 26% χαμηλότερο από εκείνο στις αρχές του 2008. Επιπλέον, ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει ότι η ανάπτυξη θα φρενάρει.

– Αν και η ανεργία μειώνεται αργά, παραμένει εξαιρετικά υψηλή στο 23% και οι μισθοί συνεχίζουν να πέφτουν. Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών είναι ακόμη βαθιά αρνητικό, ένας κακός οιωνός για τις καταναλωτικές δαπάνες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία- σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα- ήταν ήδη στο 37% των συνολικών δανείων το 2016.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *