ροή ειδήσεων

Ο Τζέιμι Όλιβερ κλείνει τα εστιατόριά του λόγω Brexit!


Ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ κλείνει έξι από τα 42 εστιατόρια της αλυσίδας Jamie’s Italian στο Ηνωμένο Βασίλειο κυρίως εξαιτίας του Brexit.

Οι τιμές των υλικών που αγοράζει από την Ιταλία έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πτώσης της αξίας της λίρας έναντι του ευρώ μετά το δημοψήφισμα στη χώρα για την έξοδο από την ΕΕ.

Τα εστιατόρια στο Αμπερντίν, το Τσέλτεναμ, το Έξετερ, το Τάνμπριτζ Γουελς και του Λονδίνου στο Λάντγκειτ και στο Ρίτσμοντ πρόκειται σύντομα να κλείσουν.

Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει 120 εργαζόμενους– λιγότερο από 5% του συνολικού αριθμού υπαλλήλων της αλυσίδας– τους οποίους η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει σε άλλες θέσεις της ίδιας αλυσίδας.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αγορά είναι “σκληρή” και ότι η αβεβαιότητα που προκάλεσε το Brexit έχει αυξήσει τις πιέσεις.




Ο επικεφαλής της αλυσίδας Σάιμον Μπλάγκντεν δήλωσε ότι «όπως γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης εστιατορίου η αγορά αυτή είναι σκληρή και μετά το Brexit οι πιέσεις και η αβεβαιότητα την έχουν κάνει ακόμη σκληρότερη».



Ο ίδιος είπε ότι για να είναι κερδοφόρο το κάθε εστιατόριο της αλυσίδας χρειάζεται να προσελκύει 3.000 πελάτες την εβδομάδα.

Τα Jamie’s Italian αριθμούν 28 εστιατόρια στο εξωτερικό και η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 22 εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *