ροή ειδήσεων

Παρουσίαση του διπλού CD της Χριστίνας Κόζα με Αρχαγγελίτικα παραδοσιακά τραγούδια με τίτλο ¨Απόψε θε να τραγουδώ¨


Τη πενταετή προσπάθεια της, για τη διάσωση των παραδοσιακών Αρχαγγελίτικων τραγουδιών, παρουσιάζει η Χριστίνα Κόζα, τη Δευτέρα ,30 Ιανουαρίου 2017,στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου,με ελεύθερη είσοδο .
Πρόκειται για καταγραφή με την επιμέλεια του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, η οποία στηρίχθηκε στις ηχογραφήσεις της Τριανταφυλλιάς Αργυρού και πλήθος ηχογραφήσεων παλιών Αρχαγγελιτών, όπως της Ζωής Θωμά (το Ζωγιώ),του Νικολάου Αφαντενού,κ.α.
Πολύτιμα βοηθήματα για την παραγωγή του cd και του συνοδευτικού εντύπου, αποτέλεσαν τα βιβλία του Σ.Μπ.Μποβύ,του Γιάννη Κλαδάκη, του Γ. Δρακίδη και του Α. Βρόντου καθώς και η δισκογραφική έκδοση ¨Και στης ροδιάς τ΄αέρι¨του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών που επιμελήθηκε ο Μάρκος Δραγούμης.
Το cd συνοδεύεται από έντυπο στο οποίο περιέχονται πληροφορίες και οι στίχοι κάθε ενός τραγουδιού αλλά και γενικότερες πληροφορίες για τη μουσική παράδοση και τα έθιμα του Αρχαγγέλου ,ενώ υπάρχει πλούσια εικονογράφιση από το χωριό,τις δραστηριότητες και τους κατοίκους του.
Συνοδεύουν ,Μανώλης Κόττορος ,βιολί, Μιχάλης Καλαεντζής , βιολί,Γιάννης Κλαδάκης ,λύρα, Θεοδόσης Περσελής, λαούτο, Γιώργος Αναστασιάδης, λαούτο και μαντολίνο και ο Φώτης Ελιάμος ,σαντούρι.
Τη χορωδία αποτελούν η Αντωνία Παρδαλού, Ανθούλα Αργυρού, Ελένη Λεφάκη-Στάτη,Μαρίνα Σαρικά, Παρασκευή Στάτη, Δήμητρα Χρυσάκη, Μαρία Παπαγεωργίου και Αλεξάνδρα Γκέλια.
Στην παρουσίαση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, συμμετέχει το χερευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου ¨Ο Αίθωνας¨Η αγάπη της Χριστίνας Κόζα για το παραδοσιακό Αρχαγγελίτικο τραγούδι,την οδήγησε στην κυκλοφορία αυτού του διπλού cd, το οποίο θέλει να αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/1/17 20:33

    poli oraia mpravo kai xerome giafto!!! to mono pou me stenaxorise einai pos sto xorio iparxoun poloi kai aksiologoi mousikoi na xrisimopoiisi pou paizoun kai paradosiaka organa-mousiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *