ροή ειδήσεων

Daily Mail: Oι καλύτερες κρουαζιέρες για το 2017 θα είναι στην Ελλάδα


Τις καλύτερες κρουαζιέρες στη Μεσόγειο για το 2017, οι οποίες περιλαμβάνουν πολλά ελληνικά τοπία, αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Οι κρουαζιέρες κατατάσσονται ως εξής:


«Αρχαία θαύματα», κρουαζιέρα Iconic Islands της Thomson | Το Ιόνιο και το Αιγαίο πέλαγος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για κρουαζιέρα, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας πως μπορεί κάποιος να ξεκινήσει στην Ελλάδα από την Κέρκυρα, με τα αναγεννησιακά παλάτια. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς Σαντορίνη, με τις κατάλευκες εκκλησίες στις πλαγιές των απότομων βράχων. Για συνέχεια προτείνονται τα Χανιά και η Σύρος, ως «ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων». Επόμενη στάση το Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς για εξερεύνηση σε μοναστήρια και παραλίες, όπως ο Μύρτος, και επιστροφή στην Κέρκυρα. Προτείνεται επίσης και επίσκεψη στο διάσημο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη.

«Γοητευτικές Κυκλάδες», κρουαζιέρα Jewels Of The Cyclades της Variety Cruises | Αναχώρηση από την Αθήνα προς τον Πόρο και το μικρό νησί Πολύαιγος, διάσημο για τις παραλίες του. Επόμενη στάση η Φολέγανδρος, με τη Χώρα της επάνω σε υψηλούς βράχους. Στη συνέχεια Σαντορίνη, Πάρος και Αντίπαρος με πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα και βενετσιάνικα κτήρια. Διασκέδαση στη Μύκονο και στη συνέχεια επίσκεψη στο ιερό νησί της Δήλου, ενώ η κρουαζιέρα ολοκληρώνεται με Σύρο και Κύθνο. Προτείνεται επίσης επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι Σαντορίνης, την «ελληνική Πομπηία».

«Κρουαζιέρα στον χρόνο», ταξίδι «Northern Cyclades» με το ψηλό ιστιοφόρο Star Flyer της Star Clippers, που θυμίζει κρουαζιέρα μιας άλλης εποχής. Αναχώρηση από την Αθήνα με κατεύθυνση την Πάτμο, «ένα παρθένο ελληνικό νησί» με το σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου φέρεται ο Άγιος Ιωάννης να συνέγραψε την Αποκάλυψη. Μετά Αμοργός, «αγαπημένη των Κυκλάδων», Μύκονος, Μονεμβασιά, μια πόλη στην Πελοπόννησο «γεμάτη βυζαντινές εκκλησίες» και επιστροφή στην Αθήνα. Συμβουλή της «Daily Mail»: Επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, απ' όπου προσφέρεται εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο.

Κλασική κρουαζιέρα σε παραλιακά θέρετρα | Σε ασυνήθιστο δρομολόγιο της Majestic Princess, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Βόλο, «πατρίδα του Ιάσωνα». Στη συνέχεια τη Χίο, «την πατρίδα του Ομήρου», και τη Ρόδο. Ιδανική κρουαζιέρα για οικογένειες. Προτείνεται επίσκεψη στα Μετέωρα από το λιμάνι του Βόλου.

Μικρή και όμορφη | Τα μικρότερα πλοία έχουν μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας και ταιριάζουν σε όσους προτιμούν την προσέγγιση του ταξιδιού σε μικρή κλίμακα. Η SeaDream περιγράφει τα ταξίδια της ως «γιότινγκ, και όχι κρουαζιέρα», και προσφέρει δρομολόγια σε λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά (Ύδρα, Σίφνος, Σπέτσες και Πάρος), ενώ προβλέπονται προσεγγίσεις και σε Μύκονο, Πάτμο. Από το Ναύπλιο προτείνεται επίσκεψη στην Κόρινθο, «μία από τις μεγαλύτερες όμως με τους λιγότερους επισκέπτες πόλεις της Ελλάδας, η οποία διαθέτει πλούσια αγορά (κέντρο συναντήσεων) και τον Ναό του Απόλλωνα».

Το πνεύμα της πολυτέλειας | H Silversea διαθέτει δρομολόγιο με το κομψό πλοίο «Silver Spirit» που ξεκινά και τελειώνει στην Αθήνα, με προσεγγίσεις στη Μονεμβασιά και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Το ταξίδι περιλαμβάνει Μύκονο, Μυτιλήνη και στη συνέχεια επιστροφή στην Αθήνα. Η πρωτεύουσα της Λέσβου, σύμφωνα με την «Daily Mail», είναι ιδιαίτερα φωτογενής, ενώ η μικρή Βενετία στη Μύκονο είναι η κληρονομιά του νησιού από τη βενετσιάνικη κατοχή.

Ένας μήνας στη Θάλασσα | Για όσους επιθυμούν πραγματική απόδραση, τίποτε δεν είναι καλύτερο από μια μεγάλη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Η Saga προσφέρει ένα ταξίδι 4 εβδομάδων από το Σαουθάμπτον, για όσους απεχθάνονται τις πτήσεις. Η πρώτη εβδομάδα είναι αφιερωμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου στο ταξίδι, με στάσεις στη Μάλαγα και τη Μάλτα και στη συνέχεια στην Αθήνα. Έπειτα υπάρχουν προσεγγίσεις σχεδόν σε όλο το Αιγαίο (Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος) καθώς και σε Κύπρο, Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη. Το ταξίδι επιστροφής γίνεται μέσω Καρθαγένης της Ισπανίας και Λισαβόνας.

Περιπέτεια στο Αιγαίο | κρουαζιέρα Idyllic Aegean της Celestyal Cruises | Ο σπεσιαλίστας σε Τουρκία και Ελλάδα Celestyal Cruises προσφέρει τα καλύτερα από το Αιγαίο συν μερικές εκπλήξεις. Μπορείτε να δείτε τους κλασικούς θησαυρούς της Εφέσου, τα μπαρ της Μυκόνου και το ηφαιστειακό μεγαλείο της Σαντορίνης. Όμως, θα επισκεφθείτε και άλλα νησιά, όπως η Κάλυμνος, η Σάμος, η Σύρος και η Μήλος.

Κατόπιν επικοινωνίας με το Υπουργείο Τουρισμού και στον απόηχο της ανακοίνωσης της ΕΛΙΜΕ των εκπληκτικών επιδόσεων της κρουαζιέρας το 2016, μας ενημέρωσαν ότι ήδη από το 2015, έχοντας συνεκτιμήσει την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πώς αυτή επηρεάζει την Ελλάδα, και δεδομένου ότι τα πακέτα κρουαζιέρας σχεδιάζονται και «κλείνονται» 1-2 χρόνια νωρίτερα, προχώρησε στις παρακάτω κινήσεις για να διασφαλίσει την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας:

-την προσέλκυση και προσθήκη νέων δρομολογίων από ευρωπαϊκές εταιρείες και tour operators που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα
-ενισχυμένη παρουσία και συμμετοχή την άνοιξη στη μεγαλύτερη έκθεση-βαρόμετρο για την κρουαζιέρα Seatrade στις ΗΠΑ όπου κλείνονται όλες οι νέες συμφωνίες για την επόμενη διετία.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *