επικαιρότητα

Έγκαιρη έναρξη του προγράμματος «gate visa»


Ο ΕΟΑΕΝ μεταφέροντας το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου των νησιών του Αιγαίου, ζητά την έγκαιρη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης βίζας στις πύλες εισόδου νησιών για το έτος 2017 με επιστολή που έστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Θράσος Καλογρίδης επισημαίνει πως ήδη από το 2012-2016 κάθε χρόνο εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία κυρίως στα 5 μεγάλα νησιά Λέσβου , Χίου, Σάμου Κω και Ρόδου. Σε άλλοο σημείο αναφέρεται στις επισκέψεις Τούρκων τουριστών στα νησιά που σημειώνουν θεαματική αύξηση στα νησιά. Στην εξέλιξη αυτή σημαντικό ρόλο είχε το πιλοτικό πρόγραμμα με τις βελτιώσεις που επήλθαν:

-Απ τον Αύγουστο του 2010, όπου γίνονται πλέον δεκτοί και στην Ελλάδα τούρκοι τουρίστες, χωρίς βίζα, κάτοχοι των λεγόμενων «πράσινων» διαβατηρίων.

-Απ τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για ταξίδια (μαθητών - φοιτητών για εκπαίδευση, πολιτιστικά, αθλητισμός) των νέων έως 25 ετών (γκρι διαβατήρια)

-Απ την λειτουργία των «visa center» σε διάφορες τουρκικές πόλεις.

-Απ’ την δυνατότητα έκδοσης βίζας στις πύλες εισόδου (gate Visa).

Συνοψίζοντας τα αιτήματα ο ΕΟΑΕΝ ζητά:

-Να συνεχιστεί το 2017 το καθεστώς έκδοσης βίζας στα σημεία εισόδου των νησιών του Αιγαίου που συνδέονται ακτοπλοϊκά με τις απέναντί τους τουρκικές πόλεις.

-Να συνεχιστεί η χωρίς βίζα, άφιξη επιβατών-επισκεπτών με κρουαζιερόπλοια.

-Να εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης του παράβολου για την θεώρηση για όλες τις περιπτώσεις.

emprosnet


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης