ροή ειδήσεων

Ξεκινούν οι δοκιμές για τον αγώνα πόλης της Ρόδου (pics)


Οι πρώτες δοκιμές στην πίστα που θα επαναφέρει τους αγώνες στις πόλεις, αρχής γενομένης από τη Ρόδο, θα γίνουν το διήμερο 14-15 Ιανουαρίου.



Ένα Test Event θα πραγματοποιηθεί στη Rhodes Circuit, που θα επαναφέρει τους αγώνες στην πόλη. Η αρχή θα γίνει από τη Ρόδο, με τις πρώτες δοκιμές να γίνονται το διήμερο 14-15 Ιανουαρίου και το σύνθημα να είναι «Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος;».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου των διοργανωτών

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το Test Event!

Η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit δεν σταματά να μας βομβαρδίζει με ευχάριστες εκπλήξεις. Η θέρμη με την οποία έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία την αναβίωση του Rhodes Circuit, με φανό τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και το δήμαρχο της Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, είναι αξιοθαύμαστη και φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα, περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου και τα υπόλοιπα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit, προσκάλεσαν τη SpeedSector για ένα Test Event, το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου, στην ιστορική αγωνιστική διαδρομή του σμαραγδένιου Νησιού των Ιπποτών. Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά, που οδηγοί Super Cars - Ferrari, Lamborghini, Porsche, Lotus, Maserati κ.α. - θα οδηγήσουν στο ιστορικό Rhodes Circuit.

Με το σύνθημα «Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος;», η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και η Οργανωτική Επιτροπή του Rhodes Circuit στοχεύουν, όχι μόνο στην αναβίωση, μετά από μισό αιώνα του θρυλικού αγώνα, αλλά και στην ανάδειξη του Circuit σε σύγχρονο, διαμορφώνοντας κατάλληλα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA τη διαδρομή.

Απώτερος σκοπός όλων είναι, να φιλοξενήσει σύντομα η Ρόδος διεθνή αγώνα.

Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, 14-15 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν με την είσοδο ιππέων του Ιππικού Ομίλου Ρόδου Κάδμος, ξαναζωντανεύοντας μεσαιωνικές δόξες του κάστρου. Η εμφάνιση των ιππέων μαζί με τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Ιππότες Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου, λίγο πριν την είσοδο των λαμπερών αυτοκινήτων, εκτός από τον έντονο μεσαιωνικό χαρακτήρα, που θα δώσουν στην όλη εκδήλωση, θα σηματοδοτήσουν και την έναρξη του Test Event.

Τα δυνατά και γρήγορα αυτοκίνητα, μαζί με τα Super Cars και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των Ρόδιων οδηγών, που με ιδιαίτερη χαρά δίνουν σε κάθε εκδήλωση το παρών, καθοδηγούμενοι από τον Ροδιακό Σύλλογο Αυτοκίνησης, θα κάνουν μετά από μισό αιώνα το γύρο της θρυλικής διαδρομής, δίνοντας αγωνιστικό χρώμα στο πανέμορφο Μεσαιωνικό Κάστρο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Οι Ρόδιοι και όχι μόνο, θα μπορέσουν το Σάββατο μετά τις 14.00, να θαυμάσουν από κοντά τα μοναδικά αυτοκίνητα σε μια έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του δημαρχείου.

Τέλος οι οδηγοί των πανέμορφων αυτοκινήτων, ως σύγχρονοι Ιππότες, θα περιηγηθούν στους δρόμους της Παλαιάς Πόλης και θα περάσουν από την πλατεία, στο Παλάτι των Ιπποτών. Η περιήγηση δεν θα μείνει εντός της Παλαιάς Πόλης μιας και οι οδηγοί με τα σύγχρονα, λαμπερά «άτια» τους, θα οδηγήσουν μέχρι την αρχόντισσα της Ρόδου, τη Λίνδο.

Οι προσκλήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit, που έχει αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια αναβίωσης του ιστορικού αγώνα ταχύτητας , γνωρίζοντας καλά τα οφέλη για το νησί από ένα τέτοιο γεγονός, δεν σταματούν εδώ. Προσκαλεί όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς και τους πολίτες του σμαραγδένιου νησιού των Ιπποτών να δώσουν το παρών στις μοναδικές εκδηλώσεις, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου.












Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/1/17 14:34

    ΟΙ αγώνες μας έλειπαν τώρα στο νησί με τα περισσότερα τροχαία στην Ελλάδα και τα ποιο και πολλά θανατηφόρα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *