ροή ειδήσεων

Έκτακτη ενίσχυση 1,68 εκατ. για κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου


Υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου,
η απόφαση με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες κατανομής της χορήγησης έκτακτης ενίσχυσης σε κτηνοτρόφους, συνολικού ύψους 1,68 εκατ. ευρώ βάσει σχετικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Όπως είχε προαναγγελθεί το σύνολο της έκτακτης στήριξης που αναλογεί στη χώρα μας, αποδίδεται στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα εξαιτίας των αθρόων προσφυγικών ροών και συγκεκριμένα σε παραγωγούς όλων των ειδών γάλακτος (αγελαδινό, πρόβειο, αίγειο) που δραστηριοποιούνται στα νησιά Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Κως, Λέρος και Μεγίστη, με στόχο την άμεση ενίσχυση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων μικρής κλίμακας και εκτατικής (μη ενσταυλισμένης) παραγωγής.

Σύμφωνα με την απόφαση, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ενισχύονται για τα μεν βοοειδή στο σύνολό τους με 80 ευρώ ανά ζώο, στα δε αιγοπρόβατα με 3,99 ευρώ για κάθε θηλυκό παραγωγικό ζώο.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει ότι: «Με την κατανομή της συγκεκριμένης ενίσχυσης στα νησιά που δέχονται αθρόες προσφυγικές ροές, θεωρούμε ότι προσφέρουμε μια πρώτη ανακούφιση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι τόσο λόγω των φυσικών γεωγραφικών περιορισμών (νησιωτικότητα) όσο και λόγω των έκτακτων κοινωνικό-οικονομικών παραμέτρων που έχουν προκληθεί από την προσφυγική κρίση». Και προσθέτει: «Παράλληλα θέτουμε τις βάσεις για την υλοποίηση μίας γενικότερης στρατηγικής επιλογής της κυβέρνησης, αυτής της τόνωσης του νησιωτικού Ελλαδικού χώρου».

aftodioikisi


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *