ροή ειδήσεων

ΣΟΚ! Δείτε πόσες χιλιάδες κατασχέσεις καταθέσεων έγιναν το 2016!


Έντεκα πλειστηριασμοί ακινήτων και κατασχέσεις καταθέσεων σε 180.226 ΑΦΜ πραγματοποίησε το 2016 το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Συγκεκριμένα, το πλήθος των κατασχέσεων καταθέσεων μέσα στο 2016 ανήλθε σε 188.363, επί κατασχεθέντος ποσού 124.482.369 ευρώ. Οι κατασχέσεις αφορούν σε 180.226 Α.Φ.Μ.

Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 11 πλειστηριασμοί ακινήτων, 8 στο Νομό Αττικής και τρεις στο Νομό Πέλλης. Η συνολική αξία των ακινήτων που οδηγήθηκαν σε πλειστηριασμό ανήλθε σε 8.469.900 ευρώ, ενώ η συνολική οφειλή, για την οποία πραγματοποιήθηκαν οι παραπάνω πλειστηριασμοί, ανέρχεται σε 42.736.251,91 ευρώ.

Τέσσερις εκ των ανωτέρω πλειστηριασμών αφορούν σε πρώτες κατοικίες. Και οι τέσσερις πραγματοποιήθηκαν εντός του Ν. Αττικής.

Σε τρεις εκ των τεσσάρων περιπτώσεων, τα ακίνητα για τα οποία διενεργήθηκε πλειστηριασμός αποτελούσαν κύρια κατοικία, αλλά όχι και το μοναδικό εμπράγματο δικαίωμα του οφειλέτη επί ακινήτου.

Σύμφωνα με την κα. Παπανάτσιου, το τελευταίο τρίμηνο του 2016 διενεργήθηκαν τρεις πλειστηριασμοί. Ουδείς εξ αυτών αφορούσε σε κατοικία, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2017 δεν έχει δρομολογηθεί κανένας πλειστηριασμός.



ΠΗΓΗ: umoney.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *