επικαιρότητα

Τα 500 εκατ. ευρώ πλησιάζει το κόστος του «δεν πληρώνω» στη ΔΕΗ

Τα 500 εκατομμύρια ευρώ πλησιάζουν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ μετά την άτυπη εντολή του πρώην υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για μη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους έχουν χρέη έως 1.000 ευρώ – απόφαση την οποία διατηρεί σε ισχύ ο νυν υπουργός Γιώργος Σταθάκης....


Σύμφωνα με στοιχεία της «Καθημερινής της Κυριακής», σε όλη τη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 1,53 εκατομμύρια καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές έως 1.000 ευρώ, και τα συσσωρευμένα «φέσια» στα τέλη του 2016 είχαν φτάσει τα 469,4 εκατομμύρια.

Από τους εν λόγω οφειλέτες ευρώ μόλις το 14% έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ και συνολικά έχει ρυθμιστεί σχεδόν 122 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως το υπόλοιπα 348 εκατ. ευρώ «αναζητούνται».

Η εντολή Σκουρλέτη έχει θεωρητικά κοινωνική διάσταση. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, στην πράξη η προστασία δεν αφορά τους πλέον ευάλωτους, οι οποίοι ούτως ή άλλως καλύπτονται από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Η κυβερνητική γραμμή στην εισπρακτική πολιτική της επιχείρησης έχουν καταστήσει την ΔΕΗ μη ανταγωνιστική, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της, Μανόλη Παναγιωτάκη, που μεταδίδει η «Καθημερινή».

Οι οφειλές είναι πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ, καθώς συνολικά έχουν φτάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Skai.gr
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αντιδήμαρχο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ θα έχουμε;
Αρε που είσαι Χατζή... με τον Γιαννακάκη ;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης