ροή ειδήσεων

Αρχίζει σταδιακά η λειτουργία των ΚΕΠ δανειοληπτών


Τον ατομικό τους οικονομικό και νομικό σύμβουλο αποκτούν χιλιάδες υπερχρεωμένοι
ιδιώτες και επιχειρηματίες με τα Κέντρα Ενημέρωσης Δανειοληπτών. Το πρώτο άνοιξε στου Ρέντη και υπολογίζεται ότι μέχρι το καλοκαίρι θα λειτουγούν 120 σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος είναι μέσω των συγκεκριμένων Γραφείων, όπως είπε ο Ειδικός Γραμματέας Φώτης Κουρμούσης, να διευθετηθούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια πολιτών, ύψους 20 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ετησίως θα εξυπηρετούνται 40.000 δανειολήπτες. Σημειώνεται ωστόσο ότι όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορούν να εξυπηρετηθούν 1.800.000 πολίτες μέσω των 250 χρηστών – υπαλλήλων των Κέντρων.


Στα Γραφεία Εξυπηρέτησης και υποστήριξης Δανειοληπτών θα μπορούν να παρέχουν κάθε δυνατή ενημέρωση και βοήθεια ώστε να γίνει εφικτή η τήρηση των ρυθμίσεων ή διακανονισμών που έχουν κάνει με τις τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τις οφειλές τους.

Παράλληλα η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, έως το Πάσχα θα ενεργοποιήσει και το δικτυακό χώρο της www.keyd.gov.gr, μια πλατφόρμα που θα βοηθά τους ενδιαφερόμενους δανειολήπτες να ενημερώνονται για τις δυνατότητες που παρέχει το νομικό πλαίσιο για υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και να αναζητούν εξατομικευμένες λύσεις.

Στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2017 να λειτουργούν 120 αντίστοιχα κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
Κάθε κέντρο θα έχει 4 με 5 εξειδικευμένα στελέχη, ενώ η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.
Τα πρώτα 30 κέντρα ιδρύονται: 3 στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, 2 στον Βόρειο Τομέα, 3 στην Θεσσαλονίκη και από 1 στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, στο Νότιο Τομέα, στην Ανατολική Αττική, στη Δυτική, στον Πειραιά, στον Έβρο, στην Καβάλα, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Κόρινθο, στη Μεσσηνία, στη Ρόδο, στο Ηράκλειο, στα Χανιά.

O αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου είναι ‪2132125730‬.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Άντζυ Μανουσέλη




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *