ροή ειδήσεων

Δήμαρχος Σύμης: "Βουλιάζει" ο τουρισμός λόγω τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο


Βαρύ αναμένεται το πλήγμα στον ελληνικό αλλά και τον τουρκικό τουρισμό από τις συνεχείς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τα Τουρκικά F16, αλλά και τις αερομαχίες που ακολουθούν με τα ελληνικά μαχητικά να αναχαιτίζουν τα τουρκικά.

Αυτό υποστηρίζουν επιχειρηματίες αλλά και τοπικοί φορείς των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

«Οι εικόνες αυτές που μέσω των διεθνών δικτύων ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο κάνουν τους τουρίστες να αισθάνονται ανασφάλεια και να επιλέγουν άλλους προορισμούς», λέει στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

«Οι Τουρκικές παραβιάσεις και η αρνητική δημοσιότητα που τις ακολουθεί θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για τον Τουρισμό των νησιών μας. Θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να κάνει αυτό που πρέπει. Να μην επιτρέπει τις παραβιάσεις, αλλά να μην δίνεται και δημοσιότητα σε αυτές γιατί αυτό θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τη Σύμη αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, από άκρη σε άκρη. Έχουμε το προσφυγικό, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία, το πρόσφατο πραξικόπημα και τώρα τις παραβιάσεις. Ποιος θα πάρει την οικογένεια του και θα έρθει διακοπές το Αιγαίο με όλα αυτά. Με το που έγινε το πραξικόπημα στην Τουρκία, για περίπου ένα μήνα “νέκρωσε” το νησί», συμπληρώνει.

Ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας πρόσφατα δέχθηκε επίσημη πρόσκληση για να αδελφοποιηθεί ή Σύμη με το Κορδελιό (Καρσιγιάκα) της Σμύρνης, αλλά διακριτικά αρνήθηκε λόγω των πρόσφατων γεγονότων. Σε συνέντευξη του που παραχώρησε στην Τουρκική Huriet, όταν ερωτήθηκε για την κατάργηση της άμεσης Βίζας στα Ελληνικά νησιά, απάντησε ότι αυτό το πρόβλημα φαντάζει πολύ μικρό σε σχέση με τις καθημερινές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από Τούρκικα μαχητικά, οι οποίες πλήττουν τις σχέσεις των δύο χωρών και δημιουργούν αρνητική εικόνα για τον Τουρισμό σε Ελλάδα και Τουρκία. Αξίζει να επισημάνουμε ότι μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, προσφέρουν στους πελάτες τους ταξιδιωτικά πακέτα που συμπεριλαμβάνουν διακοπές και στις δύο χώρες.

liberal


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *