ροή ειδήσεων

Αθώοι δυο κατηγορούμενοι για τα επιδομάτα τυφλότητας


Ασθενής και οφθαλμίατρος κατηγορούνταν για εμπλοκή σε υπόθεση «μαϊμού» επιδομάτων




Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο κάτοικοι της Ρόδου, ένας κάτοικος Αρχαγγέλου και μια οφθαλμίατρος, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για εμπλοκή σε υπόθεση «μαϊμού» επιδομάτων τυφλότητας.



Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση. Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας να κριθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τελικά τους έκρινε αθώους.

Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, δεν προκύπτει από κανένα σημείο της δικογραφίας ότι υπάρχει δόλος στην έκδοση βεβαιώσεων για τα επιδόματα τυφλότητας. Από τους 135 ασθενείς που εξετάστηκαν από την οφθαλμίατρο εντοπίστηκαν τελικά μόνο τρεις λάθος βεβαιώσεις.

Σύμφωνα πάντα με την υπερασπιστική γραμμή, ακόμη και αυτές οι τρεις βεβαιώσεις ήταν σωστές στη χρονική στιγμή που εκδόθηκαν. Προφανώς όμως με την θεραπευτική αγωγή που ακολούθησαν οι ασθενείς, η όρασή τους βελτιώθηκε στην πορεία και θα έπρεπε να είχε διαταχθεί αρμοδίως η επανεξέταση της όρασής τους.

Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κρίνοντας αθώους τους κατηγορούμενους.
newsbeast
dimokratiki.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *