επικαιρότητα

Ιδρύεται πανεπιστημιακό τμήμα τουρισμού στη... Χίο


Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο οποίο περιλαμβάνεται και διάταξη (άρθρο 26) με την οποία ιδρύεται το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Σχολή Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.
«Με αυτή την εξέλιξη ικανοποιείται από την κυβέρνηση το πάνδημο αίτημα για επανίδρυση του Τμήματος, το οποίο είχε καταργηθεί το 2013 από την τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και διανοίγονται μια σειρά από θετικές προοπτικές για το Πανεπιστήμιο αλλά και την τοπική κοινωνία και οικονομία. Ιδιαιτέρως θετικό είναι το ότι προβλέπεται η άμεση έναρξη λειτουργίας του Τμήματος, δηλαδή από την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18″, σημειώνεται σε δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλίδη .

«Επιπλέον, στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και ρύθμιση για σπουδαστές των ΕΠΑΛ (ειδικότητες Πλοιάρχων και Μηχανικών, Γ΄ και Δ΄ τάξη) που απασχολούνται ως ναυτικοί. Το ζήτημα αυτό αφορά ένα σημαντικό αριθμό σπουδαστών του νησιού μας, οι οποίοι υπάγονταν έως τον Ιούνιο 2016 στο καθεστώς των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων». Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες και συνεννοήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η διάταξη (άρθρο 12) προβλέπει πως δεν υπολογίζονται οι απουσίες τους για την περίοδο που ταξιδεύουν», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

ερτ


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά