ροή ειδήσεων

Νέες επενδύσεις από τον ξενοδοχειακό όμιλο Μήτση


Ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του είναι η Ρόδος

Νέες επενδύσεις που θα αφορούν τόσο στην ανακαίνιση των υφιστάμενων μονάδων του, όσο και τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων περιλαμβάνει το business plan του ομίλου Μήτση, του μεγαλύτερου ξενοδοχειακού ομίλου της χώρας με 17 συγκροτήματα.

Ο όμιλος θα διαθέσει σημαντικά κεφάλαια την προσεχή διετία για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών του μονάδων κατά περίπτωση, ενώ από το 2018 θα ξεκινήσει μεγάλο project στη Μύκονο, δημιουργίας πολυτελούς συγκροτήματος σε ιδιόκτητη έκταση 150 στρεμμάτων.

Χθες, με αφορμή τα εγκαίνια του εστιατόριου «Μεσογαία» στο Sofitel Athens Airport, το οποίο αφιερώθηκε στην μνήμη του ιδρυτή του ομίλου Κώστα Μήτση, καθώς είναι το πρώτο έργο που έγινε μετά το θάνατό του (τον περασμένο Αύγουστο), η κυρία Τζένη Μήτση μίλησε για τα επόμενα σχέδια του ομίλου.

Δρομολογείται η ανακίνηση του Sofitel στο Ελ. Βενιζέλος σε βάθος διετίας με κόστος 4 εκατ. ευρώ, ενώ το συγκρότημα θα παραμένει σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα, από το 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος διαμερισμάτων και σουιτών με δυναμικότητα περίπου 100 κλινών στη Μύκονο, με τον όμιλο να «μπαίνει» πρώτη φορά στην ξενοδοχειακή αγορά του νησιού.

Ανακαινίσεις αναβάθμισης έχουν γίνει επίσης σε ξενοδοχεία του ομίλου όπως τα Rinela Beach resort and Spa στην Κρήτη και Rodos Village Beach Hotel στη Ρόδο.

Αναφορικά με το 2017 η κα Μήτση επισήμανε ότι αναμένεται ιδιαίτερα θετική χρονιά για τον τουρισμό, καθώς οι προκρατήσεις κινούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ επισήμανε ότι οι τουρίστες από την Πολωνία έχουν γίνει Τρίτη «δύναμη» στην Ελλάδα, μετά από Βρετανούς και Γερμανούς.

Ποιος είναι ο όμιλος Μήτση

Ο όμιλος Μήτση είναι ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος στη χώρα, διαθέτοντας 17 ξενοδοχεία ενώ απασχολεί πάνω από τους 4.000 εργαζόμενους. Ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του είναι η Ρόδος, ενώ έχει ισχυρή παρουσία σε Αθήνα, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα, Καμένα Βούρλα και Ιωάννινα.

Ο όμιλος ιδρύθηκε το 1976 και σήμερα διαθέτει ξενοδοχεία City και Resort, 4 και 5 αστέρων, με 7.000 δωμάτια και 11 κέντρα SPA.

Ο Κώστας Μήτσης ξεκίνησε την επιχειρηματική του διαδρομή από την κλωστοϋφαντουργία, επεκτάθηκε στις κατασκευές, την οινοποιία και τις εκδόσεις (με «Αδέσμευτο Τύπο» και «Βραδυνή»), όμως η ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του έμελε να καταστεί ο ξενοδοχειακός – τουριστικός τομέας.

Το πρώτο του ξενοδοχείο ήταν το Ramira στη νήσο Κω, που ήταν το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο στη χώρα, εισάγοντας ένα νέο μοντέλο φιλοξενίας.

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *