ροή ειδήσεων

Καταγγελία: Ποιοι αποψίλωσαν τα ιατρεία της Τήλου


Απίστευτες καταγγελίες έκανε στο paraskhnio.gr η Δήμαρχο της Τήλου Μαρία Καμμά – Αλειφέρη, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ιατρεία της Τήλου.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Προμπονάς

Όπως είπε η κα Καμμά, η διευθύντρια του νοσοκομείου είναι αποσπασμένη παρανόμως σε άλλο νοσοκομείο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αλλά οι καταγγελίες δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τη Δήμαρχο του νησιού, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και διάφοροι άλλοι έχουν «αδειάσει» τα ιατρεία του νησιού από υλικά αλλά και φάρμακα, κάτι το οποίο δημιουργεί μεγάλα προβλήματα.
Το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση

«Είχαμε πρόβλημα με την συνταγογράφηση, καθώς ο στρατιωτικός γιατρός που εξυπηρετεί το νησί δεν μπορούσε να συνταγογραφήσει. Το συγκεκριμένο πρόβλημα λύθηκε πριν από μία εβδομάδα περίπου. Το σοβαρό ζήτημα στο νησί όμως είναι άλλο», είπε η κα Καμμά.
Η παράνομη απόσπαση

«Από τη στιγμή που πέθανε το 2012 ο γιατρός που υπήρχε στο νησί τα τελευταία 30 χρόνια, η διευθύντρια του ιατρείου του νησιού, η Μαρία Μαλισιώβα, λείπει παρανόμως από το 2013 με αποσπάσεις από την Τήλο. Τόσο πίσω πάει το πρόβλημα. Η συγκεκριμένη κατέχει τη θέση της διευθύντριας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Νοσοκομείου της Τήλου, αλλά είναι αποσπασμένη παρανόμως σε άλλα νοσοκομεία» υπογράμμισε η Δήμαρχος.

«Μάλιστα, τα δύο πρώτα χρόνια είχα κάποιες πληροφορίες, τις οποίες δεν μπόρεσα ποτέ να επιβεβαιώσω, ότι έπαιρνε και επίδομα παραμεθορίου. Όταν έφτασαν σε εμένα αυτές οι πληροφορίες βγήκα και το κατήγγειλα, αλλά με διαβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Φυσικά δεν μπόρεσα ποτέ να το επιβεβαιώσω κι εγώ, καθώς δεν μπορούσα να έχω στα χέρια μου ένα αντίγραφο της μισθοδοσίας της. Αυτό άλλωστε είναι θέμα άλλων να το ψάξουν», είπε με νόημα η κα Καμμά.
«Άδειαζαν» «κατά λάθος» τα ιατρεία

«Η Τήλος είναι ουσιαστικά χωρίς γιατρό. Έγιναν διάφορα μπαλώματα. Ακόμη και ΜΚΟ ήρθε για να καλύψει το νησί. Οι γιατροί του κόσμου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ένας γιατρός ο οποίος να είναι υπεύθυνος για το ιατρείο του νησιού. Τα ιατρεία μας αυτή τη στιγμή έχουν αποψιλωθεί. Δεν υπάρχουν ούτε καν τα στοιχειώδη. Η κάθε οργάνωση, και ο κάθε ένας που έμπαινε μέσα στα ιατρεία, φεύγοντας, «κατά λάθος» έπαιρνε και από κάτι» τόνισε η Δήμαρχος.
Το επείγον περιστατικό

«Τώρα που μιλάμε με βρίσκετε από ξενύχτι. Είχαμε ένα άσχημο περιστατικό. Όταν συμβαίνει κάτι κακό είμαστε όλοι στο πόδι. Χθες το βράδυ είχαμε ένα περιστατικό όπου ένας 38χρονος κάτοικος του νησιού κάηκε. Έπαθε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, στα χέρια και στο σώμα. Ο επίατρος – ο στρατιωτικός γιατρός – δεν μπορούσε να του κάνει μία παυσίπονη ένεση γιατί δεν υπήρχε καν στο ιατρείο. Ο άνθρωπος υπέφερε. Ούτε υλικά, ούτε φάρμακα, ούτε τίποτα», είπε αγανακτισμένη στο paraskhnio.gr.

«Αυτά τα δίγραμμα φάρμακα που δίνουν , για να τα πάρει κάποιος γιατρός και να τα χορηγήσει, βάζει την υπογραφή του σαν υπεύθυνος. Όταν δεν έχεις έναν γιατρό ο οποίος είναι υπεύθυνος για το ιατρείο και για τα φάρμακα που υπάρχουν μέσα εκεί, αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα. Αλλά και πάλι, δεν υπήρχαν καθόλου φάρμακα. Δεν τα είχε ούτε ο στρατός, ούτε το ιατρείο, ούτε το φαρμακείο του νησιού, γιατί αυτά χορηγούνται από το νοσοκομείο. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε τον άνθρωπο στη Ρόδο. Όχι γιατί κινδυνεύει η ζωή του αλλά γιατί υπέφερε. Δεν μπορούσαμε να τον ηρεμήσουμε. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να έρθει ούτε πλωτό αλλά ούτε και ελικόπτερο. Ξενυχτήσαμε προσπαθώντας να τον ηρεμήσουμε», είπε η κα Καμμά.

«Ο στρατιωτικός γιατρός μπορεί να συνταγογραφεί κανονικά. Οι συνταγογραφήσεις που κάνει όμως είναι μηνιαίες, και γίνονται με έναν παλιό νόμου του ΕΟΠΥΥ. Μόνο ο θεράπων ιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει εξάμηνη ή τρίμηνη συνταγή. Ο γιατρός που είναι ανειδίκευτος μπορεί να δώσει μηνιαία συνταγή. Αυτό βγήκε στις αρχές Σεπτέμβρη, και υπήρχε μια δυσκολία στο σύστημα για να γίνει. Κάτι το οποίο το λύσαμε με το υπουργείο Υγείας», κατέληξε η Δήμαρχος της Τήλου, Μαρία Καμμά – Αλειφέρη.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *