ροή ειδήσεων

Όλος ο πλανήτης βρίσκεται στην Ελλάδα


Τα πανέμορφα τοπία της χώρας μας


Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του πλανήτη; αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι φωτογραφίες του Άρη Καλογερόπουλου.

Δείτε πως ο φακός του απαθανάτισε μέρη ανά την Ελλάδα τα οποία άνετα θα μπορούσαν να υπάρχουν σε άλλες χώρες. Δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εδώ.




Το project έχει λέγεται Meet the world in Greece και έχει ξεκινήσει από το facebook.

Ανακαλύπτουμε λοιπόν πως το Μαϊάμι βρίσκεται στην Κω και η Χαβάη στην Κρήτη. Οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές, δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι στο εξωτερικό και επιβεβαιώνουν τα κλισέ του στιλ «Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου».

Στην Ελλάδα μπορεί κανείς να συναντήσει όλες τις αποχρώσεις. Στην Κόρινθο μπορείτε να βρείτε τοπία απο την Ιρλανδία ενώ τα Χανιά άνετα θυμίζουν και Κούβα, μην πάτε μακριά για να δείτε Γκαλαμπάγκος, πεταχτείτε στη Λήμνο.


Λίγο από Ιρλανδία στην Κόρινθο, κάτι από μεξικάνικο τοπίο στην Μύκονο, κάτι από κουβανέζικη ατμόσφαιρα στα εναλλακτικά Χανιά.


Η απίστευτα όμορφη Κάλυμνος βάζει τα γυαλιά στην Ταϊλάνδη, οι κοσμοπολίτικες παραλίες μας θυμίζουν βραζιλιάνικη ριβιέρα και τα εξωτικά πουλιά στις ελληνικές λίμνες θυμίζουν… Γκαλαπάγκος.


Η Γερμανία, η Πορτογαλία και η Κίνα χωρούν στα πανέμορφα τοπία της Βεγορίτιδας, της Κέρκυρας και του Άθως.


Η ποικιλομορφία του ελληνικού τοπίου φέρνει κάτι από τα σκοτσέζικα Highlands στον Πλαταμώνα, κάτι από ρωσικό παλάτι στην χερσόνησο του Άθως και κάτι από Μαλδίβες στον εξωτικό κρητικό Μπάλο.


Ο υδάτινος κόσμος της χώρας κοιτάζει κατάματα τον Αμαζόνιο, την Αριζόνα και την Χαβάη.


Τι Ντακότα, τι Μετέωρα. Βουνοκορφές, βράχοι και δάση της Ελλάδας καλύπτουν κάθε γούστο.


Στην Ελλάδα συναντιέται κάθε έκφανση του κόσμου. Το παλιό με το καινούριο. Το τελειότερο αρχαίο θέατρο με το πιο πολυτελές σύγχρονο Μέγαρο.


Στοιχεία από την Αφρική, από την Ανατολή, από την δυτική Μεσόγειο. Όλα έχουν διασκορπιστεί στις τέσσερις γωνιές της χώρας.


Το εξωτικό Μαϊάμι τηλεμεταφέρθηκε στην Κω, η πολυτελής Αυστρία στον Παρνασσό και η εξωπραγματική Ισλανδία στην Δρακόλιμνη.


Γήπεδα, λιμάνια, μαρίνες που θυμίζουν κάτι από Μονακό, Φλόριντα ή Νότια Αφρική.


Στοιχεία μοντέρνα, μεσαιωνικά, βυζαντινά, κλασικά, όλα σε ένα.


Μόνο στην Ελλάδα μπορείς να συναντήσεις τις Άλπεις στα Άγραφα, την Αγγλία στην Ήπειρο, τις Μπαχάμες στους Παξούς και την Σαχάρα στην Λήμνο.


Όλα τα είδη του κινηματογράφου συναντιούνται επίσης στο ελληνικό τοπίο: Γουέστερν στο Σοφικό, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών στα Ζαγοροχώρια, περιπέτειες στο Ιόνιο και επιστημονική φαντασία στον πρωτοφανή μινιμαλισμό της Σαντορίνης.


Το ελληνικό τοπίο συγκεντρώνει όχι μόνο κάτι από όλα τα μέρη της Γης, αλλά και πολλών… πέρα από αυτή: Ο Άρης στην κόκκινη παραλία της Σαντορίνης, η Αφροδίτη στη Νίσυρο, ο Ουρανός στην Κεφαλονιά και το σεληνιακό τοπίο στην Μήλο.

alfavita.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *