ροή ειδήσεων

ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Μην φορτίζετε ΠΟΤΕ με αυτό τον τρόπο το κινητό σας


Ειδικοί σε θέματα κυβερνο – ασφάλειας προειδοποιούν:
Μην φορτίζετε το κινητό σας σε δημόσιους χώρους.

Μάλιστα το σχετικό άρθρο του CNN Money, που φέρει τον τίτλο “Παρακαλώ σταματήστε να φορτίζετε τα κινητά σας σε δημόσιες θύρες”, εξηγούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.



Τέτοιες δημόσιες θυρίδες φόρτισης κινητών υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια, σε πάρκα και κεντρικές πλατείες στις μεγαλουπόλεις, ακόμα και σε καφετέριες, αλλά ο Drew Paik (της εταιρείας Authentic8, η οποία ειδικεύεται σε ζητήματα ασφαλείας των νέων τεχνολογιών) εξηγεί πως ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν κάποιος χάκερ έχει “πειράξει” αυτή τη θύρα φόρτισης και τονίζει πως αν αυτό έχει συμβεί, τότε είναι πανεύκολο για αυτόν να ανασύρει από το τηλέφωνό σας προσωπικά στοιχεία, αρχεία και ό,τι άλλο θέλει, με την ίδια ακριβώς άνεση που κάποιος μεταφέρεις με το αντίστοιχο καλώδιο φόρτισης, data σε άλλες συσκευές σου όπως το pc ή το tablet σου μέσω της θύρας USB.

Το πόσο μεγάλη άγνοια υπάρχει για την επικινδυνότητα της φόρτισης κινητών ή άλλων συσκευών με καλώδιο σε δημόσια θύρα USB, το συνειδητοποίησαν τα μέλη της εταιρείας Authentic8, σε πρόσφατο συνέδριο για την ασφάλεια των νέων τεχνολογιών που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.




Οι υπεύθυνοι της εταιρείας προχώρησαν σε ένα είδος “κοινωνικού πειράματος” στο συνέδριο, τοποθετώντας σε κεντρικό σημείο του συνεδριακού χώρου, έναν “σταθμό – φόρτισης” με δημόσιες θύρες.

Έτσι διαπίστωσαν πως το 80% των ανθρώπων έσπευσαν να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα χωρίς να κάνουν καμία ερώτηση για το αν είναι ασφαλής η θύρα και μάλιστα αυτό το έκαναν οι συμμετέχοντες σε ένα συνέδριο που είχε θέμα τα προβλήματα ασφαλείας των νέων τεχνολογιών.

Όπως τονίζουν προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εντοπίσεις αν μια δημόσια θύρα φόρτισης έχει “πειραχτεί” από χάκερς έτσι οι ειδικοί σου συστήνουν να φορτίζεις το κινητό σου μόνο στο σπίτι ή σε έναν άλλο προσωπικό σου χώρο και να προμηθευτείς μια φορητή USB μπαταρία για να μην ξεμείνεις ποτέ χωρίς μπαταρία στο δρόμο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *