ροή ειδήσεων

Ρίψη αλεξιπτωτιστών στη Κω - Τι συμβαίνει;


Ρίψη αλεξιπτωτιστών των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας σε ζώνη ρίψης στη νήσο Κω.

Ειδικότερα η ρίψη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10 00 το πρωί και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του ΓΕΣ, αφορούσε την εκτέλεση άλματος στο πλαίσιο εξαμηνιαίας εκπαίδευσης συντήρησης αλεξιπτωτιστού που διεξάγεται 2 φορές το χρόνο από όλο το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων που διαθέτει την σχετική ικανότητα.

Η εν λόγω ρίψη η οποία αναφέρθηκε σε ορισμένες ιστοσελίδες ότι αποτέλεσε ενέργεια «προβολής ισχύος» ως απάντηση στις τουρκικές παραβιάσεις στα Ίμια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εκπαιδευτικό άλμα στατικού ιμάντα των αλεξιπτωτιστών που υπηρετούν σε ΕΤΕΘ στη νήσο Κω.

Για το σκοπό αυτό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ), μετέβη από την έδρα του στην 112ΠΜ στην Ελευσίνα, στο αεροδρόμιο της νήσου Κω όπου και παρέλαβε το προσωπικό, το οποίο εν συνεχεία εκτέλεσε με επιτυχία την εκπαιδευτική ρίψη βάσει προβλεπόμενης διαδικασίας συντήρησης ικανότητας που προαναφέρθηκε.

Ουδεμία λοιπόν σχέση με άλλα «σενάρια» είχε το πρωινό άλμα των Ειδικών Δυνάμεων στη Κω, παρά μόνο με προγραμματισμένη εκπαιδευτική διαδικασία που έτυχε να συμπέσει χρονικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή των Ιμίων.

onalert.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *