ροή ειδήσεων

Ανδρουλάκης: Χιλιάδες λιγότεροι τουρίστες στο ανατ. Αιγαίο λόγω κατάργησης προσωρινών θεωρήσεων


Για "νέο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό" κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής. Τι αναφέρει σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Το θέμα της μη επέκτασης του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Βόρειου και Νοτίου Αιγαίου θέτει με ερώτημά του ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.



Ο ευρωβουλευτής, που και στο παρελθόν έχει καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα στήριξης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαντήσει για ποιους λόγους αποφάσισε την διακοπή αυτού του προγράμματος.

Όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, η βασική πηγή εισοδήματος των νησιών αυτών είναι ο τουρισμός, τομέας που έχει πληγεί σημαντικά λόγω και της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Το πρόγραμμα έδινε τη δυνατότητα σε Τούρκους ή πολίτες τρίτων χωρών που επισκέπτονταν την Τουρκία και ήθελαν να επισκεφθούν τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο για λιγότερο από 15 ημέρες, να βγάζουν βίζα είτε από τους Τούρκους ταξιδιωτικούς πράκτορες, είτε κατευθείαν στα λιμάνια των ανωτέρω νησιών. Η δυνατότητα αυτή είχε αυξήσει σημαντικά τις αφίξεις επισκεπτών από την Τουρκία, ενισχύοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιών. (π.χ. Μυτιλήνη: 4700, Χίο: 6500 κλπ.)

Ο κ. Ανδρουλάκης καλεί επίσης την Επιτροπή να δηλώσει αν έχει κάνει εκτίμηση των συνεπειών που μπορεί να έχει η απόφασή της στην οικονομία των νησιών, καθώς και αν έχει προγραμματίσει άλλες δράσεις στήριξης.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *