ροή ειδήσεων

Δόθηκε άδεια σταβλισμού εντός της Κοιλάδας των Πεταλούδων!


Παρά τις προσπάθειες που καταβάλει ο δήμος Ρόδου και ο αντιδήμαρχος
πρωτογενούς Γιώργος Πόκκιας τομέα το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα επιδεινώνεται στο νησί μας. Αυτό βέβαια οφείλεται και στο γεγονός ότι, συνολικά 10 φορείς εμπλέκονται στην όλη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος της ανεπιτήρητης βόσκησης.

Μάλιστα ενώ ο δήμος Ρόδου καταβάλει προσπάθειες για την προστασία της Κοιλάδας των Πεταλούδων από τα αδέσποτα αιγοπρόβατα δαπανώντας και αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, άλλες υπηρεσίες χορηγούν άδειες σταβλισμού στην εν λόγω περιοχή. Όπως έγινε γνωστό η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου πρόσφατα έδωσε άδεια σταβλισμού σε κτηνοτρόφο μέσα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων με το επιχείρημα ότι, είχε προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Ρόδου και η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου είναι συναρμόδιες για τον ορισμών βοσκοτόπων. Όμως είναι παράδοξο να δίνεται άδεια σταβλισμού σε κτηνοτρόφο σε ένα βιότοπο όπως είναι η Κοιλάδα των Πεταλούδων που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και όπως είναι γνωστό τα αδέσποτα αιγοπρόβατα καταστρέφουν σημαντικό μέρος της χλωρίδας της. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, προ ημερών με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος της Ρόδου ζήτησε την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για την απομάκρυνση των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων από την Κοιλάδα των Πεταλούδων, κρούοντας παράλληλα και τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκαλούν στον βιότοπο.

Πάντως στο νησί της Ρόδου τα ανεπιτήρητα αιγοπρόβατα έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα ,που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών , των οικισμών και καταστρέφουν αγροτικές καλλιέργειες, Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων φορέων ο αριθμός των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων υπερβαίνει τις 100.000!

Όμως το νησί της Ρόδου έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 20.000 αιγοπρόβατα που σημαίνει πως έχει 80.000 πάνω από την βοσκοικανότητα του . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να αδυνατούν να βρουν χώρους για να εξυπηρετηθούν με αποτέλεσμα πολλές εκατοντάδες ζώα να αναζητούν τροφή ακόμα και μέσα στην πόλη της Ρόδου ή και σε αρχαιολογικούς χώρους στους οποίους προκαλούν καταστροφές.

Να σημειωθεί ότι, ο δήμος Ρόδου έχει τοποθετήσει 48 παγίδες σε όλο το νησί για την σύλληψη των αδέσποτων αιγοπροβάτων, ενώ σε καθημερινή βάση συνεργείο της διεύθυνσης Ανάπτυξης ,μαζεύει όσα έχουν εγκλωβιστεί σε αυτές ,και τα μεταφέρουν στα σφαγεία και στην συνέχεια διανέμονται στα Ιδρύματα και στην Πρόνοια.

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *