ροή ειδήσεων

Fraport: Θέλουμε να είμαστε κομμάτι της επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού


Την άρρηκτη διασύνδεση της επένδυσης που κάνει η Fraport με την πορεία των τοπικών κοινωνιών και του ελληνικού τουρισμού τόνισε ο κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece μιλώντας στις 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα σε ενημερωτική ημερίδα με σκοπό την άρτια προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη λειτουργία των αεροδρομίων.
Ο κ. Zinell υπογράμμισε ότι: «Εργαζόμαστε σκληρά για ένα έργο, το οποίο ξεπερνά τα στενά όρια του συνηθισμένου. Ξεκινάει μία νέα εποχή στη λειτουργία και διαχείριση των 14 αεροδρομίων, καθώς και στην εξυπηρέτηση των επιβατών. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη των αεροδρομίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προορισμών αυτών και της Ελλάδας γενικότερα, σε στενή συνεργασία πάντα με τις τοπικές κοινωνίες. Πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες ανάπτυξης τόσο των αεροδρομίων, όσο και των προορισμών που εξυπηρετούν. Η δυναμική αυτή και η ευκαιρία να αποτελέσουμε αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού αποτελούν τους δύο λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να επενδύσουμε το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ και να δεσμευτούμε για περαιτέρω επενδύσεις τουλάχιστον 330 εκατ. ευρώ μέσα στα πρώτα 4 χρόνια της παραχώρησης για την ανάπτυξη των αεροδρομίων»
Ο κ. Alexander Zinell ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ευχαριστώντας τον Διοικητή της και την ομάδα του για την ιδιαίτερα σημαντική υποστήριξή τους.
H ημερίδα αφορούσε, επίσης, σε λειτουργικά και εκπαιδευτικά θεμάτα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κρατικών αρχών: Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Πολεμική Αεροπορία, Τελωνειακές Αρχές, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εθνική Μετεωρολογιακή Υπηρεσία, Υπηρεσίες Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων.
Παρευρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι εμπορικών συνεργατών της εταιρείας: εταιρείες παροχής καυσίμων αεροσκαφών, εταιρείες φύλαξης, εταιρείες καθαριότητας και διαχείρισης εγκαταστάσεων, Hellenic Duty Free, αεροπορικές εταιρείες, Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), Συμβούλιο Εκπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών. Η ημερίδα αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Fraport Greece για τους εμπλεκόμενεις φορείς, τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο.
Στελέχη της Fraport Greece παρουσίασαν την οργανωτική δομή, φιλοσοφία και προσέγγιση στην λειτουργία των αεροδρομίων που έχει στο επίκεντρό της την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των επιβατών. Ανέλυσαν και συζήτησαν με τους συμμετέχοντες τους ρόλους και αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς επίσης τις αναγκαίες λειτουργικές διαδικασίες, το πλάνο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άλλα κρίσιμα ζητήματα.
Σημειώνεται ότι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αποτελούν μία πύλη ζωτικής σημασίας σε έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της χώρας, τον τουρισμό. Τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας περιλαμβάνουν 3 πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Άκτιον, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος). Όλα αυτά τα αεροδρόμια υποδέχτηκαν συνολικά περισσότερους από 23 εκατ. επιβάτες μέσα στο 2015 συνολικά (ετήσια αύξηση 6%). Το 73% αυτών των επιβατών αποτελούν διεθνείς ταξιδιώτες.
Γιώργος Αλεξάκης




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/2/17 10:01

    αυτο που θελετε ειναι με αερα λεφτα να βγαλετε εκατομυρια απ το πουθενα γιατ ειστε τενεκεδες ξεγανωτοι, θα παρετε και δανειο στο ονομα του δημοσιου!!!!! απατεωνες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *