ροή ειδήσεων

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S- 300! Γιατί εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ κατά της Ελλάδας


Με την τουρκική προκλητικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο το τελευταίο χρονικό διάστημα μερίδα του τουρκικού τύπου κατηγορεί την Ελλάδα ότι προκαλεί με τις κινήσεις της.

Οι κατηγορίες ήρθαν ύστερα από την είδηση πως η Ελλάδα εξετάζει τη δυνατότητα των οπλικών συστημάτων S-300 καθώς και την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς (F-35). Μάλιστα ιδιαίτερα εκτενής είναι η αναφορά του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Αξάμ»:

«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση στα Καρντάκ – όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ίμια – πήρε νέους πυραύλους S-300. Ελληνικό ενημερωτικό site έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους πυραύλους λέγοντας πως «αυτό είναι το μήνυμα που δίνουμε στους Τούρκους»». Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Αθήνα αγοράζει νέους αντιαεροπορικούς πυραύλους ρωσικής κατασκευής S-300. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Απλώς υπήρξε η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να αναβαθμίσει τους ήδη υπάρχοντες πυραύλους τους οποίους αγόρασε η Λευκωσία και τους παρέδωσε στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Οι πύραυλοι αυτοί με μεγάλο βεληνεκές βρίσκονται εγκατεστημένοι στην Κρήτη. Δεν λείπουν και οι αναφορές στα Ίμια. Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι η Ελλάδα είναι αυτή που συνεχίζει να διατηρεί την ένταση στην περιοχή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, λέγοντας μάλιστα πως η «επίσκεψη» του Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ στην περιοχή στις 29 Ιανουαρίου έχει προκαλέσει ανησυχία στην Αθήνα.

Στο μεταξύ σήμερα ζεύγος οπλισμένων τουρκικών μαχητικών μπήκε παρανόμως στο FIR προκαλώντας τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Τα τουρκικά F-16 εισήλθαν στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Χίο και στη Λήμνο και εξήλθαν από τη Σάμο, την ώρα που τα ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν τις βάσεις τους και τα αναχαίτισαν: «Όταν εισέρχονται κόκκινα φτερά, πάντοτε θα παρακολουθούνται και θα συνοδεύονται με γαλάζια φτερά», είπε ο νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Ρωτήθηκε μάλιστα πού θα βρεθούν τα χρήματα για την αγορά των F-35, λέγοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι αγοράς τους, όπως leasing ή παροχή σε είδος στους κατασκευαστές.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/2/17 19:45

    Τρομερός τίτλος !!!
    Μάλλον φοβηθήκανε τον Μπούλη με τα στεφάνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *