ροή ειδήσεων

Thomas Cook: Κορυφαίος προορισμός η Ελλάδα το 2017 - 2,5 εκατ. τουρίστες θα φέρει ο Όμιλος


Σε επίπεδα προ προσφυγικής κρίσης και αρνητικής δημοσιότητας των capital controls επιστρέφει
η ζήτηση για Ελλάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα κρατήσεων που λαμβάνει ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ Thomas Cook από τη βρετανική αγορά.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομιλου, Peter Fankhauser, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, η χώρα μας αναδεικνύεται και πάλι κορυφαίος προορισμός, εκτιμώντας ότι οι πελάτες του τουρ οπερέιτορ από όλη την Ευρώπη που θα κάνουν διακοπές στη χώρα μας το 2017 θα ανέλθουν σε 2,5 εκατ., 500.000 περισσότεροι από πέρυσι.

Ο κ. Fankhauser έκανε λόγο για μέσο όρο αύξησης άνω του 40% στα ελληνικά νησιά και οι επιδόσεις της χώρας, όπως είπε, είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με όλες τις σοβαρές αγορές.

«Η αύξηση καταγράφεται για το σύνολο των προορισμών της Ελλάδας και σε όλα τα νησιά. Θα μου άρεσε να πω ότι η Ρόδος παρουσιάζει αύξηση χάρη στην Thomas Cook, όμως θα ήταν υπερβολή», δήλωσε.

Όπως είπε ο κ. Fankhauser, η αύξηση αυτή σε συνδυασμό με την καλή ποιότητα των πακέτων στον προορισμό, οδήγησε τη χώρα μας στην κορυφή των πιο περιζήτητων προορισμών της Thomas Cook, έπειτα από την 5η θέση στην οποία είχε βρεθεί την περασμένη διετία.

Δύο νέες πτήσεις με προορισμό την Ελλάδα προστέθηκαν στο Ην. Βασίλειο ενώ η προσφορά του τουρ οπερέιτορ στη χώρα μας έχει διευρυνθεί με την προσδοκία ότι θα υπάρξουν ισχυρές επιδόσεις φέτος.

Οι τιμές στην Ελλάδα, όπως είπε, αυξήθηκαν μόνο από 1% έως 3%, ενώ στην Ισπανία οι αυξήσεις κυμάνθηκαν από 6% έως 8%. Κάθε αύξηση πάνω από 5% έχει αντίκτυπο στη ζήτηση, τόνισε ο κ.Fankhauser, δικαιολογώντας, ωστόσο, τις αυξήσεις στην Ισπανία.



Λόγω της μειωμένης ζήτησης που έχει η Τουρκία, ευννοημένοι προορισμοί φέτος θα είναι και η Κύπρος, Βουλγαρία και Κροατία.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *