ροή ειδήσεων

Η ερώτησή του έσωσε 160 ανθρώπους από την αυτοκτονία!


Τα τελευταία πενήντα χρόνια ο Don Ritchie έσωσε 160 ανθρώπους που βρέθηκαν
σε μια δύσκολη στιγμή και πλησίασαν στην κορυφή του βράχου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία για να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Και θα έβλεπαν για τελευταία φορά αυτόν τον απότομο βράχο που τον αποκαλούσαν «το Χάσμα» που θα ήταν το σημείο της αυτοχειρίας τους.





«Γιατί δεν έρχεστε για ένα φλιτζάνι τσάι;» τους ρωτούσε ο Don. Και εκείνοι τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, μέσα στην απόλυτη σιωπή και απελπισία τους δεν του αρνήθηκαν αυτή την πρόταση. Μάζευαν τα παπούτσια τους και τα πράγματά τους, και τον ακολουθούσαν στο σπίτι του. Μέχρι το 2012 παρέμεινε πιστός στο λειτούργημά του. Το σπίτι του βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο που πολλοί επέλεγαν για να αυτοκτονήσουν. Τους έβλεπε από το παράθυρο και έτρεχε κοντά τους.

Ο «άγγελος της Αυστραλίας» δεχόταν συχνά δώρα, μια ανώνυμη ζωγραφιά, ένα ευχαριστήριο γράμμα ή ένα μπουκάλι σαμπάνια ως ευγνωμοσύνη. Το 2006, του απονεμήθηκε το μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας για τη συνολική του προσφορά και το 2011 το μετάλλιο του τοπικού ήρωα. Το 2012 έχασε τη μάχη με το θάνατο και έσβησε στην αγκαλιά των αγαπημένων του.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *