επικαιρότητα

Τένις: Πρώτη η Ελλάδα σε πρόοδο σε όλη την Ευρώπη για το 2016


Ως η χώρα με την καλύτερη πρόοδο σε όλους τους δείκτες της Tennis Europe για το 2016 βραβεύτηκε η Ελλάδα στο πλαίσιο των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις (Tennis Europe), που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου στο Σότσι, με τη συμμετοχή 39 χωρών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΦΟΑ) βραβεύτηκε ως η χώρα με την καλύτερη πρόοδο σε όλους τους δείκτες της Tennis Europe για το περασμένο έτος και ακόμη ως η καλύτερη χώρα μεταξύ 22 κρατών.

Τα βραβεία παρέλαβε ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ Σπύρος Ζαννιάς (φωτ.) από τον Πρόεδρο Tennis Europe. Jacques Dupre, ο οποίος σχολίασε με θερμά λόγια την πρόοδο του ελληνικού Τένις, συγχαίροντας το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ. Οσον αφορά το νέο πρόεδρο της Tennis Europe, εξελέγη ο Ρώσος Vladimir Dmtriev.

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς σημείωσε στις δηλώσεις του τα εξής:

«Η ΕΦΟΑ, μέσα στην οικονομική κρίση, προσπάθησε και κατάφερε να συνεχιστούν όλες οι διοργανώσεις, εθνικές και διεθνείς. Δεν σταμάτησε καμιά αποστολή στο εξωτερικό και ήταν συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της. Και το 2017 συνεχίζει την διοργάνωση 525 Πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών, συνεχίζοντας την ανάπτυξη του Τένις σε ολόκληρη την Επικράτεια. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες στο Δ.Σ., τις Ενώσεις, τα Σωματεία Μέλη και ολόκληρη την Οικογένεια του Ελληνικού Τένις για την τιμητική βράβευση, η οποία ανήκει σε όλους μας. Η Tennis Europe κατέγραψε όλους τους δείκτες προόδου και ανέδειξε την Ελλάδα σαν την πρώτη χώρα στο ευρωπαϊκό Τένις».

Παράλληλα τη διοργάνωση δύο διεθνών επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ένα Ανδρών 500.000 δολαρίων και ένα Γυναικών 250.000 δολαρίων στο ΟΑΚΑ διεκδικεί για το 2018 η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίριση (ΕΦΟΑ).

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση για τη γενικότερη αξιοποίηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης και τη διοργάνωση των δύο διεθνών πρωταθλημάτων.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ κ. Σπύρο Ζαννιά: «Το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ έλαβε κορυφαία απόφαση, για την διοργάνωση των δύο πρωταθλημάτων. Η παγκόσμια οικογένεια του Τένις αναγνωρίζει την Ελλάδα σαν ασφαλή αθλητικό δρόμο της. Το κλίμα είναι ώριμο, μετά από τις εκατοντάδες διεθνών πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών, που διοργανώθηκαν άρτια τα 22 τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Οι ακριτικές περιοχές ένοιωσαν την αγάπη των χιλιάδων αθλητριών και αθλητών, από τις πέντε Ηπείρους, που συμμετείχαν στις διοργανώσεις αυτές, από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο και από τα Χανιά μέχρι την Ορεστιάδα. Το κλίμα είναι ώριμο, γιατί υπάρχουν δικοί μας αθλητές με παγκόσμια και ευρωπαϊκή προοπτική. Κορυφαίοι σήμερα, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς και δεκάδες άλλοι βαθμολογημένοι αθλητές και αθλήτριες στην παγκόσμια και στην ευρωπαϊκή κατάταξη, ικανοί να γεμίσουν την Ολυμπιακή Εγκατάσταση στο ΟΑΚΑ. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, με την στήριξη των Ενώσεών της και των Σωματείων της θα πραγματοποιηθεί».

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. προχώρησε στην ομόφωνη απόφαση, μετά από συναντήσεις που είχε με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη στις 20 Ιανουαρίου και τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ κ. Βαγγέλη Πηλιχό, στις 24/1. Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν από την ΕΦΟΑ με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου και ο ταμίας κ. Κώστας Γιακουμής και με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ κ. Βαγγέλη Πηλιχό, ο πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς και ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιάννης Χατζηπροδρόμου.

Ο πρόεδρος κ. Σπύρος Ζαννιάς στο Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, το οποίο έχει κληθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου, θα εισηγηθεί συναντήσεις με την Υπουργό Τουρισμού κα Ελενα Κουντουρά, με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για να συνδράμουν στις δύο διοργανώσεις, οι οποίες θα προβάλουν την Ελλάδα, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αμαρουσίου και το ΟΑΚΑ στην παγκόσμια αθλητική οικογένεια.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά