ροή ειδήσεων

Για 3η αναβολή οδεύει η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων


«Δύο βήματα εμπρός και δύο πίσω» είναι η έκφραση που ταιριάζει στην παραχώρηση
των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η οποία φαίνεται ότι ακολουθεί τα σκαμπανεβάσματα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.



Χθες η Fraport Greece ανακοίνωσε την κατά 620 εκατ. ευρώ αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, που πλέον διαμορφώνεται στα 650 εκατ. ευρώ.

Κατέθεσε επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ για έλεγχο τις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει με τράπεζες, ώστε να καλύψει μέρος του κατ' αποκοπή τιμήματος των 1,234 δισ. ευρώ, που θα καταβληθεί με την παράδοση των εγκαταστάσεων, καθώς και το επενδυτικό πλάνο των 330 εκατ. ευρώ που πρέπει να ολοκληρωθεί ώς το 2020.

Είναι όμως φανερό ότι η μεταβίβαση των αεροδρομίων, που είχε προσδιοριστεί για τις 15 του μηνός, οδεύει σε τρίτη αναβολή.

Δεν υπάρχουν επίσης νεότερα για τη σύμβαση ανάμεσα στην εταιρεία και το υπουργείο Υγείας για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις. Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες με την Πυροσβεστική, το Λιμενικό και τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η εταιρεία ενημερώνει ότι έχει προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις του προσωπικού που θα στελεχώσει τα αεροδρόμια και στην εκπαίδευσή του, αλλά και στην εγκατάσταση νέων υποδομών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την αναβάθμιση των λειτουργιών των αεροδρομίων.

Εχουν επίσης ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την επιλογή των εταιρειών φύλαξης, συντήρησης και καθαρισμού, ενώ έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες για την πλειονότητα των εμπορικών παραχωρήσεων και μισθώσεων χώρων μέσα στα αεροδρόμια.

«Είναι μια επωφελής επένδυση και για τα δύο μέρη» επισημαίνει η Fraport και αναφέρει ότι τρία από τα παραχωρούμενα αεροδρόμια αποτελούν πύλες στην ηπειρωτική Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ακτιο) και τα υπόλοιπα εξυπηρετούν νησιά με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Το σύνολο των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησε το 2015 περισσότερους από 23 εκατ. επιβάτες, αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, από τους οποίους το 73% ταξίδεψε σε δρομολόγια εξωτερικού.

"εφ. Συντακτών"




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *