ροή ειδήσεων

ΜΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ: Ανένδοτοι οι δανειστές ζητούν εδώ και τώρα 3,6 δισ.


Tις πρώτες κίτρινες και κόκκινες κάρτες έλαβε το οικονομικό επιτελείο στη συνάντηση με τους Θεσμούς στο Χίλτον.

Σύμφωνα με παράγοντα του οικονομικού επιτελείου που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων «σε κάποια συμφωνούν, σε άλλα διαφώνησαν και σε άλλα ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η διαπραγμάτευση για το πακέτο των αντίμετρων θα είναι δύσκολη, καθώς οι θεσμοί έχουν τις δικές τους προσεγγίσεις.

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες από την πλευρά των θεσμών φέρουν τους δανειστές να προκρίνουν ως βασικό αντίμετρο την μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, την ώρα που η ελληνική πλευρά προκρίνει την μείωση του ΕΝΦΙΑ και του συντελεστή ΦΠΑ για τα φάρμακα και τοπ ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με πηγή του οικονομικού επιτελείου, που επικαλείται το Capital.gr, το ΔΝΤ έχει θέσει ως βάση διαπραγμάτευσης την λήψη μέτρων 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δις. ευρώ για το 2019 και μετά. Η ίδια πηγή, ωστόσο, αισιοδοξεί ότι αυτό το μέγεθος μπορεί να περιοριστεί όταν το ΔΝΤ θα ενσωματώσει στις προβλέψεις του τα θετικά στοιχεία από την πορεία της οικονομίας το 2016, όπως είναι η υπεραπόδοση των εσόδων και η ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, ανοικτό στην διαπραγμάτευση παραμένει το δημοσιονομικό κενό του 2018, καθώς και οι προβλέψεις για τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας τα επόμενα χρόνια από τα οποία θα καθοριστεί τόσο το είδος όσο και το εύρος των μέτρων που θα απαιτηθούν για να κλείσει η συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *