ροή ειδήσεων

Απίστευτο: Για μια μονάδα αγροτουρισμού χρειάζονται... 426 δικαιολογητικά

Το «τέρας» της γραφειοκρατίας «τρώει» την ανάπτυξη. Χαρακτηριστική η ιστορία που ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Αμυράς.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η εφορία ζήτησε πιστοποιητικά και έγγραφα για 416 κωδικούς από ιδιώτη ο οποίος επιδιώκοντας να τονώσει την τοπική οικονομία σκέφτηκε να ανοίξει αγροτουριστική μονάδα.

Ο βουλευτής του Ποταμιού ήταν πρόσφατα στην Καλαμπάκα σε εκδήλωση του κόμματος για τον εναλλακτικό τουρισμό.

Τον πλησίασε κάτοικος της περιοχής ο οποίος διατηρεί εκεί έκταση πολλών στρεμμάτων με πολλά ζώα αλλά και δέντρα.

Σκέφτηκε, εξήγησε στον βουλευτή, να ενισχύσει τον τουρισμό δημιουργώντας μια μεγάλη μονάδα αγροτουρισμού με ξενώνα όπου οι τουρίστες θα μπορούν να διαμένουν και επίσης θα μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Επειδή μάλιστα ήθελε να τηρήσει το γράμμα του νόμου και να μην καταφύγει στην πρακτική της «μαύρης» οικονομίας (χωρίς αποδείξεις και παραστατικά) επισκέφτηκε την ΔΟΥ ζητώντας πληροφορίες.

Έμεινε όμως άναυδος όταν ο υπάλληλος τον πληροφόρησε ότι έπρεπε να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για κάθε εργασία. Δηλαδή άλλος κωδικός για το άρμεγμα, άλλος κωδικός για το σκάλισμα, άλλος για το κλάδεμα κλπ. Σύνολο 416 κωδικοί.

Όπως ήταν αναμενόμενο τα σχέδια έμειναν όνειρα. «Η γραφειοκρατία σκοτώνει την ελεύθερη οικονομία και κατ΄ συνέπεια και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας» είπε ο Γιώργος Αμυράς κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

«Αν θέλετε να βρείτε χρήματα για τις συντάξεις, θα πρέπει να αφήσετε τον τουρίστα να αρμέγει τις αγελάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *