ροή ειδήσεων

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ: Μωρό γεννήθηκε 623 γραμμάρια, έκανε 11 λεπτά να αναπνεύσει και επέζησε!


Η 9μηνη Φραντσέσκα, το μωρό «θαύμα» όπως χαρακτηρίστηκε, επέζησε από μηνιγγίτιδα, σήψη και σοβαρά προβλήματα στους δύο πνεύμονες, αντίθετα με τις προβλέψεις των γιατρών

Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις των γιατρών, η Φραντσέσκα Μπράντλει κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη με σοβαρές ασθένειες που αντιμετώπισε εξαιτίας της πρόωρης γέννησής της, και τώρα χαμογελάει ευτυχισμένη στην αγκαλιά των γονιών της.

Το βρέφος, που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, είχε βάρος μόλις 623 γραμμάρια και τα πέλματά του είχαν μέγεθος μίας πένας. Εάν είχε γεννηθεί δύο ημέρες νωρίτερα, η 37χρονη μητέρα Βικτόρια δεν θα είχε τη βοήθεια των γιατρών, λόγω της ειδικής νομοθεσίας που ισχύει στη Βρετανία.

Ωστόσο, η 9μηνη Φραντσέσκα, το μωρό «θαύμα» όπως χαρακτηρίστηκε, επέζησε από μηνιγγίτιδα, σήψη και σοβαρά προβλήματα στους δύο πνεύμονες, αντίθετα με τις προβλέψεις των γιατρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη γέννα, οι γιατροί θεωρώντας ότι το βρέφος δεν θα επιβίωνε, έδωσαν στη μητέρα του ως αναμνηστικό, τα αποτυπώματα από τις πατούσες του, τα οποία και έκανε τατουάζ στο χέρι της.






«Όταν την πρωτοείδα νόμισα πως μοιάζει με έμβρυο, το δέρμα της ήταν διαφανές, δεν είχε ματόκλαδα και φρύδια, ενώ τα μάτια της δεν ήταν ανοικτά. Ήταν τόσο δα μικρούλα. Οι γιατροί μας έλεγαν ότι κάθε ώρα που περνούσε ήταν κρίσιμη για τη ζωή της και ότι δεν πίστευαν ότι θα τα καταφέρει», λέει η Βικτόρια συγκινημένη.

Η 37χρονη γνώριζε ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, εξαιτίας προβλημάτων που είχε με τα ωάριά της κι έτσι σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι είναι έγκυος. Ωστόσο, 24 εβδομάδες μετά τη σύλληψη μετά από πόνους στην πλάτη και το στομάχι της διακομίστηκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει πρόωρα.

Η Φραντσέσκα πήρε την πρώτη της ανάσα, 11 λεπτά μετά τη γέννησή της και ενώ γιατροί και νοσοκόμες έδιναν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Επιπλέον, χρειάστηκε να κάνει 15 μεταγγίσεις και επέμβαση με λέιζερ στα μάτια, ώστε να μην μείνει τυφλή.

Δεκαεπτά μήνες μετά, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά των γονιών της.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *