ροή ειδήσεων

Πέθανε η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη


«Έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη υπήρξε σύζυγος του αξέχαστου «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου Σπύρου Καλογήρου.

Γεννήθηκε το 1934 και ήταν απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου.



Στα 18 της παντρεύτηκε τον ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο, τον Κωνσταντίνο. Το ζευγάρι έμεινε μαζί για περισσότερα από 50 χρόνια.

Σε συνεντεύξεις τους και οι δυο ηθοποιοί δήλωναν αιώνια ερωτευμένοι.


Το αξέχαστο ζευγάρι έχει αφήσει πίσω του τεράστια καλλιτεχνική κληρονομιά, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη ηταν απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και είχε παίξει σε πολλές ελληνικές ταινίες και σε θεατρικές παραστάσεις, συχνά με τον σύζυγό της με τον οποίον συνεργάστηκαν κυρίως μετά τη δεκαετία του 1980, όταν έκαναν τον δικό τους θίασο, ανεβάζοντας παραστάσεις και πραγματοποιώντας περιοδείες.

Μερικές από τις ταινίες που έπαιξε ήταν «Η νεράιδα και το παλικάρι» (1969), «Η παριζιάνα, (1969), «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση» (1973), «Γυναικοκρατία» (1973), «Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ» (1973), «Καθένας με την τρέλα του...» (1980) κ.ά.



Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κοντινό της περιβάλλον, η Ευαγγελία Σαμιωτάκη πέθανε από ανακοπή, μιας και αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η αγαπημένη ηθοποιός τρία χρόνια μετά τον ακρωτηριασμό των δαχτύλων του ποδιού της ύστερα από γάγγραινα που έπαθε, αποφάσισε να προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του αριστερού της ποδιού, όπως έκριναν οι γιατροί που την παρακολουθούσαν.

«Τους τελευταίους μήνες μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία, γιατί το αριστερό μου πόδι έχει προσβληθεί από ένα ισχυρό μικρόβιο και για αυτόν τον λόγο έχω πάρει του κόσμου την αντιβίωση χωρίς αποτέλεσμα» είχε αποκαλύψει η Ευαγγελία Σαμιωτάκη.



«Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η αγαπημένη Ευαγγελία Σαμιωτάκη... μάνα ΜΟΥ σε πολλά έργα στο θέατρο και την τηλεόραση... καλό ταξίδι καλή μου κυρία...» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για τη μεγάλη απώλεια.



Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο συγγενείς και φίλοι στις 12.00 το μεσημέρι από το κοιμητήριο Αγίου Αθανασίου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *