ροή ειδήσεων

Νότια Ρόδος: Η εκτυφλωτική πλευρά του νησιού


Ένα νησί με ποικιλία αξιοθέατων που μπορεί να επισκεφτεί κανείς όλες τις εποχές


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Η Ρόδος είναι γνωστή και μη εξαιρετέα. Ένα νησί με ποικιλία αξιοθέατων, θαυμαστή ιστορία και εξαιρετικές παραλίες. Ενας προορισμός 12 μηνών και 4 εποχών, ο οποίος προσφέρει δυνατές συγκινήσεις αν τον εξερευνήσεις.








Ο Παναγιώτης Χατζηλαζάρου, ξενοδόχος του νησιού, γράφει χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

«Αγαπημένη, δημοφιλής και «γενέτειρα» αμέτρητων καλοκαιρινών αφηγήσεων και αναμνήσεων, η Ρόδος έχει καταφέρει να «υφάνει» ιστορίες από αυτές που σου κρατούν συντροφιά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Το λιμάνι της, η παλιά της πόλη, η Κοιλάδα των Πεταλούδων, οι παραλίες της, η νυχτερινή της ζωή και η Λίνδος… ο τόπος όπου συνήθως καταλήγουν οι ιστορίες των επισκεπτών του νησιού.

Και όμως, η Λίνδος, σηματοδοτεί την αρχή μιας άλλης, συναρπαστικής και άκρως αποκαλυπτικής ιστορίας. Πρόκειται για την ιστορία της Νότιας Ρόδου, μια ιστορία που μοιράζομαι κάθε καλοκαίρι με τους επισκέπτες των H-Hotels Collection.

Η διάσημη ακρόπολη, τα γραφικά σοκάκια, η εκπληκτική παραλία του Αγίου Παύλου και η ξεχωριστή αύρα της αποτελούν την αφετηρία για ένα ταξίδι στη διαφορετική Νότια Ρόδο. Λίγα χιλιόμετρα μετά τη Λίνδο, ο προστατευόμενος οικισμός του Ασκληπιού, με τα παραδοσιακά μικρά σπιτάκια, σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή και σου χαρίζει από το μεσαιωνικό του κάστρο μια απίστευτη θέα στο απέραντο Αιγαίο αλλά και στο Κιοτάρι, το πιο κομψό θέρετρο της Ρόδου, με την ατελείωτη ακτογραμμή. Εδώ η ψιλή άμμος της παραλίας σμίγει με την αυθεντική ροδίτικη φιλοξενία των ξενοδοχείων H-Hotels Collection, και μαζί μετατρέπουν τις διακοπές σου σε εμπειρίες ζωής.

Το παραδοσιακό χωριό Λάερμα, χτισμένο σε μια καταπράσινη δασώδη περιοχή, σε υποδέχεται στη θαυμαστή του φύση και σε καλωσορίζει στο μεγαλύτερο μοναστήρι της Ρόδου, την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Θάρρι. Η περιοχή Σκάλα του Αγίου Θωμά σου προσφέρει απλόχερα το μεγαλείο της φύσης με τους καταρράκτες, το δάσος με τα κωνοφόρα και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Το μοναστήρι της Παναγίας της Σκιαδενής, σου επιτρέπει να απολαύσεις εικόνες από τον κόλπο της Απολλακιάς, την οροσειρά του Ακραμίτη και την απέναντι Κάρπαθο.






Υπάρχουν μέρη σε αυτόν κόσμο όπου μόνο εάν έχεις το πάθος της εξερεύνησης μπορείς ονειρευτείς. Αξιοθέατα που βρίσκονται πέρα από τον συμβατικό τουρισμό. Εάν διαθέτεις αυτό το πάθος, το κάστρο του Μονόλιθου είναι ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Oι περιποιημένες αυλές των πέτρινων σπιτιών και τα ανηφορικά δρομάκια του αμφιθεατρικά κτισμένου Μονόλιθου, σε οδηγούν στο μεσαιωνικό του κάστρο. Από εκεί αποκαλύπτεται η συγκλονιστική παραλία των Φούρνων που σε προκαλεί να βουτήξεις με ορμή στα διάφανα και αναζωογονητικά νερά της.

Ερημικές τροπικές παραλίες με κέδρους που ακουμπούν στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ορμίσκοι με ψιλή άμμο και παραλίες με βότσαλα συνθέτουν την πιο παρθένα και μαγική ακτογραμμή του νησιού, που οδηγεί στο νοτιότερο σημείο του, στο Πρασονήσι.











Εδώ η φύση παραδίδει στους ανθρώπους ένα ακόμα θαύμα της. Το μικροσκοπικό νησί, που ενώνεται με την υπόλοιπη Ρόδο με μια στενή λωρίδα άμμου, αποτελεί έναν πραγματικά μοναδικό προορισμό. Οι δυο εξωτικές αμμουδερές παραλίες που δημιουργούνται προσφέρουν από τη μια πλευρά ήρεμα και γαλήνια νερά, και από την άλλη κύματα και δυνατό άνεμο, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παράδεισος και σημείο συνάντησης για τους surfers και αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν καλοκαιρινές στιγμές με φόντο ένα τοπίο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, το Πρασονήσι επισφραγίζει θριαμβευτικά την ομορφιά της Νότιας Ρόδου.»



Το άρθρο του Παναγιώτη Χατζηλαζάρου, C.O.O & Μέλος Δ.Σ. του Ομίλου Ξενοδοχείων Χατζηλαζάρου, δημοσιεύτηκε στο http://blog.discovergreece.com




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *