ροή ειδήσεων

Ρόδος: «Πνιγόμαστε, βοήθεια», τα τελευταία λόγια ενός απο τους τρεις νεκρούς ψαράδες


Σε απειρία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αποδίδεται η τραγωδία του χθεσινού ναυαγίου στο Πρασονήσι όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις φίλοι ηλικίας 64, 67 και 72 ετών που είχαν μεταβεί στην περιοχή περίπου στις 10 το βράδυ για ψάρεμα.
Οι σωροί τους εντοπίστηκαν το πρωί μετά από πολύωρες έρευνες στην περιοχή Βρουλιά.
Τις Αρχές ειδοποίησε από τις 10 το βράδυ ο γιος ενός εκ των επιβαινόντων που έλαβε κλήση στο κινητό του με έκκληση για βοήθεια. «Πνιγόμαστε, βοήθεια» ήταν τα λόγια που πρόλαβε να πει στον γιο του.
Αμέσως απογειώθηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα ενώ εκδόθηκε επίσης και έκτακτο σήμα αναζήτησης τους προς όλα τα παραπλέοντα σκάφη νοτιοανατολικά της Ρόδου.
Στις έρευνες πήραν μέρος επίσης η ακτοφυλακή με ναυαγοσωστικό σκάφος ενώ στη στεριά περιπολούσε όχημα του ΛΣ. Στην περιοχή απο χθες το βράδυ έπνεαν άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.
Ο Κωνσταντίνος Μαντικός, επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας διάσωσης που συμμετείχε στις έρευνες, μιλώντας στο σταθμό μας είπε πως ο καιρός ήταν καλός με ανέμους εντάσεως 4 μποφόρ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 3 φαίνεται να είναι οι αιτίες της τραγωδίας. Η απειρία, μιας και όλοι τους δεν ήξεραν πολλά πράγματα σχετικά με το ψάρεμα, η δεύτερη ότι φορούσαν στολές που ενδείκνυνται μόνο για ψάρεμα η για εργασίες σε ποτάμι, με αποτέλεσμα αυτές να φουσκώσουν και να τους παρασύρουν στο βυθό ενώ κολυμπώντας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί και τρίτο η μετατόπισή και των τριών σε μια πλευρά του 4άμετρου σκάφους που αναποδογυρισε. Ο ένας μάλιστα δεν γνώριζε κολύμπι και εικάζεται ότι γαντζώθηκε σε έναν από τους δύο. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου και θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή απο τον ιατροδικαστή. Τις έρευνες συντόνιζε ο περιφερειακός διοικητής Λιμενικού στη Δωδεκάνησο Γιάννης Αργυρίου ενώ σε συνεχή ενημέρωση βρισκόταν ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

ert




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *