ροή ειδήσεων

Αυξάνεται η αποζημίωση που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ για συνεδρίες εργοθεραπείας και ψυχοθεραπείας


Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, επανακαθορίζεται
η διαδικασία προσδιορισμού της τιμής και της καταβολής της αποζημίωσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων (τεχνητά μέλη κ.λπ.), αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής.

Η τιμή του προϊόντος προκύπτει από το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών αγοράς σε χώρες της ΕΕ, ενώ σε περίπτωση που τα προϊόντα χαρακτηρίζονται ως «εγχωρίως κυκλοφορούντα ή παραγόμενα», η τιμή τους καθορίζεται βάσει κοστολογίου με απόφαση του υπουργού Υγείας.


Ο πάροχος υποχρεούται να υποβάλει ξεχωριστή ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα δηλώνονται οι τρεις χαμηλότερες τιμές αγοράς του συγκεκριμένου είδους εντός της ΕΕ. Σε περίπτωση μη προσκόμισης της υπεύθυνης δήλωσης, ο ΕΟΠΥΥ απέχει από τον καθορισμό και την καταβολή αποζημίωσης. Στο πλαίσιο άσκησης αρμοδιότητας αποζημίωσης, ο ΕΟΠΥΥ διασυνδέεται με ευρωπαϊκά δίκτυα τιμολόγησης και αποζημίωσης και ευρωπαϊκούς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Επίσης, ορίζεται στα 15 ευρώ η αποζημίωση που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ για συνεδρίες εργοθεραπείας και ψυχοθεραπείας, από 1,23 ευρώ και 2,6 ευρώ που καταβάλλει σήμερα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *