επικαιρότητα

Πρόστιμα της Τροχαίας ανάλογα με το εισόδημα εξετάζει η κυβέρνηση


Εξετάζει και μία μορφή κοινωνικής ποινής για την περίπτωση που ένας οδηγός προκαλεί ατύχημα με βαριές σωματικές βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες

Το μέτρο της επιβολής προστίμου ανάλογα με το εισόδημα για παραβιάσεις του ΚΟΚ εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός, Νίκος Μαυραγάνης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην εθνική Αθηνών – Λαμίας, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το υπουργείο.

«Πρόσφατα υπήρξε επαφή με την διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την οδική ασφάλεια, όπου προτάθηκαν από το υπουργείο δύο προτάσεις σε καινοφανή κατεύθυνση. Η πρώτη αφορά την αναλογικοποίηση των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα» είπε συγκεκριμένα και σημείωσε: «Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα ... Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά».

«Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο», σημείωσε.

Η δεύτερη πρόταση αφορά την εισαγωγή, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά».

Να είναι μία μορφή κοινωνικής ποινής βαθιά ανθρωπιστική και συνειδησιακή που επαναφέρει τον άνθρωπο εκεί που πρέπει, να συνειδητοποιεί ότι αυτό το οποίο κάνει, να βλάπτει μία ανθρώπινη ζωή είτε με διαρκή είτε με προσωρινό χαρακτήρα, είναι εντελώς έξω από την ανθρώπινη φύση», συνέχισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Δηλαδή ένας άνεργος η ένας χωρίς εισόδημα μπορεί να σκοτώνει η να παραβιάζει τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ελεύθερα , ρε θα γίνεται ποτέ σοβαρή , εγώ έχω μάθει ο παραβάτης είναι παραβάτης ανεξάρτητου χρώματος , φίλου , ηλικίας , εισοδήματος και κοινωνικής θέσεις , αλλά με τέτοια λαμόγια που μας κυβερνούν σήμερα τέτοιες ηλιθιότητες ακούς και διαβάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης