ροή ειδήσεων

Εκδήλωση για τον τόπο εγκλεισμού της Λέρου


Για μια εναλλακτική ψυχιατρική ενάντια στον εγκλεισμό και την καταστολή


Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7 μ.μ. Στο δημάρχειο Χαϊδαρίου με αφορμή το βιβλίο του ψυχίατρου Θόδωρου Μεγαλοοικονόμου «Λέρος - Μια ζωντανή αμφισβήτηση της κλασικής ψυχιατρικής».

Θα μιλήσουν η ψυχίατρος, συγγραφέας και πρώην διευθύντρια του 18ΑΝΩ Κατερίνα Μάτσα και ο συγγραφέας. Στη συνέχεια θα προβληθούν μικρού μήκους ντοκιμαντέρ.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική Υγεία, Συλλογικές δράσεις 18Ανω, Σωματείο Υποστήριξης στο 18Ανω και ΑΡΣΥ – ΨΝΑ.

Στην πρόσκλησή τους σημειώνουν ότι η Λέρος ήταν στο παρελθόν τόπος εγκλεισμού ψυχασθενών, κομμουνιστών, αναμόρφωσης, ανταρτόπαιδων, και τώρα είναι τόπος εγκλεισμού προσφύγων.

Το βιβλίου του Μεγαλοοικονόμου κάνει μία αναδρομή στην εμπειρία της Λέρου, που αν και ανολοκλήρωτη, υπήρξε. Μια εμπειρία ριζικού μετασχηματισμού του ψυχιατρικού θεσμού καθώς και των κοινωνικών στάσεων.

Εκεί τότε αποκαταστάθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε έναν πληθυσμό που αφού διαγνώστηκε, κρίθηκε επικίνδυνος προκειμένου να νομιμοποιηθεί ο εγκλεισμός του σε χώρους απομόνωσης και άσκησης βίας: στα ψυχιατρεία.

efsyn


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *